Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Delnas direktors: Grendes kļūda bija nekavējoties nesniegt izsmeļošu informāciju

"Žaneta Jaunzeme-Grende ir pieļāvusi kļūdu, ko savulaik pieļāva vairāki politiķi, kad pēc mediju pirmā pieprasījuma nekavējoties nesniedza izsmeļošu informāciju par žurnālistus interesējušiem faktiem," uzskata biedrības Sabiedrība par atklātību - Delna direktors Kristaps Petermanis.

"Kultūras ministrijas trešdien sniegtajam detalizētajam skaidrojumam par vizītes izmaksām un apstākļiem bija jābūt jau pirmdien, uzreiz pēc ministres intervijas Latvijas Radio. Ministrijas skaidrojums ir par vēlu nācis, un no tā neieguva ne politiķe, ne sabiedrība," norādīja K.Petermanis.

"Ja amatpersona kautrējas un nevēlas atbildēt, tad iespēja tālāk uzdot jautājumus tikai palielinās. Neatbildēšana uz jautājumiem rada papildu jautājumus," uzsvēra Petermanis. Viņš atgādināja, ka demokrātiskā valstī medijiem ir visas tiesības uzdot jautājumus un amatpersonām ir pienākums atbildēt. Šajā situācijā Jaunzeme-Grende sākumā izrādīja pārsteigumu par to, kāpēc ir mediju interese par šo braucienu.

"Pēdējā lieta - un tas ir īpaši negatīvi - ministre apvainojās par izrādīto interesi. Politiķiem tā neklājas darīt un, ja cilvēks vēlas darboties politikā, tad viņam ir jārēķinās ar dažādiem jautājumiem, pretējā gadījumā politikā nevajag nākt," uzskata Delnas direktors.

Petermanis arī domā, ka gadījumā, ja lidojums un dzīvošana notikusi par privātiem līdzekļiem, tad ministres vīra līdzdalībai komandējumā nav nekā nosodāma. Jau ziņots, ka kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) komandējums uz Austrāliju gada izskaņā radījis daudzus pārmetumus par viesnīcu izvēli, lidmašīnas biļešu iegādi un dzīvesbiedra lomu vizītes laikā, taču Kultūras ministrija šādus pārmetumus uzskata par nepamatotiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē