Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Swedbank ekonomiste: Lielākas apstrādes rūpniecības nozares turpina augt

Apstrādes rūpniecība šī gada maijā nedaudz nokrita salīdzinājumā ar aprīli, bet gada izaugsme turpinās. Šī gada pirmajos piecos mēnešos apstrādes rūpniecības izlaide bija par 1,8% lielāka nekā gadu iepriekš. Turklāt izaugsme ir novērojama visās lielākajās nozarēs, izņemot metālu ražošanu - pārtikas rūpniecībā (izņemot dzērienus), kokrūpniecībā (tai skaitā mēbeļu ražošanā), ka arī metālizstrādājumu, nemetālisko minerālu un elektrisko iekārtu ražošanā.

Rūpniecības izaugsmi uz leju gan turpina vilkt tekstilizstrādājumu, ādas izstrādājumu un apģērba ražošana, dzērienu ražošana un papīrizstrādājumu ražošana. Rūpnieku noskaņojums jūnija sākumā nedaudz uzlabojās, pateicoties optimistiskākām ražošanas gaidām, tomēr eksporta pasūtījumu novērtējums saglabājās vājš.

Pagaidām izskatās, ka notikumi Krievijā un Ukrainā maz ietekmēja Latvijas rūpniecību un eksportu, tomēr riski vēl arvien pastāv. Krievijas ekonomikas attīstība tuvākajā laika būs ļoti vāja, kas ietekmēs arī Latvijas eksportētājus, kas tirgo ar šo valsti - to, visticamāk, redzēsim skaidrāk otrā pusgada datos

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē