Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Āboliņš: Staigāt pa pilsētu ar milzīga izmēra mākslīgo dzimumlocekli rokās nav ne inteliģenti, ne stilīgi

Tuvojas kārtējais praids, un kā jau katru gadu kaislības ap to sākušas sist augstu vilni, vēl ilgi pirms kaut viens gejs vai lesbiete organizēti ir izgājuši pilsētas ielās. Rīgas dome pēc neilgas paflirtēšanas par iespējamo praida aizkavēšanu un nožēlojamās izrunāšanās par to, ka galvaspilsēta jāglābj no Sodomas un Gomoras likteņa, gājienu tomēr nav aizliegusi, tas, visticamāk, notiks, un tagad uz visu šo notikumu rēķina izrādīties un uzspodrināt savas spalvas nolēmuši visdažādāko uzskatu margināļi.

Un 24. maijs ir diena, kad bariņš radikāļu no Brīvības pieminekļa līdz Basteja bulvārī esošajam klubam Nabaklab nesīs divus metrus garu fallu. Šādā veidā jaunieši propagandēšot heteroseksuālismu un glābšot Rīgu no domes piesauktā Sodomas likteņa.

Viens no šo personu līderiem Didzis Melbiksis, uzstājoties televīzijā, ar ņirdzīgu smīnu sejā kaut ko runāja par vagīnām un homoseksuālistiem un arī radikāļu izplatītais paziņojums vairāk liecina par to, ka šādā veidā jaunieši nolēmuši nevis kaut ko godināt, bet, rupji provocējot, pasmieties par nozīmīgas sabiedrības daļas vērtībām. Jo ir visai skaidrs, ka, ja kādam nepatīk praids, bet viņam nav nodoma kaut kā īpaši pret to iebilst, tad pēc Melbikša uzstāšanās noklausīšanās viņam šāds nodoms diezgan droši var parādīties. Vēlmi iesaistīties konfrontācijā un pašmērķīgi aizskart citu uzskatu pārstāvjus netieši apliecina arī Melbikša pirms dažām dienām internetā publicētais blogs, kurā viņš atklāti ņirgājas par Bībeli  (http://publikai.lv/2012/05/21/bibeles-varda/).

Latvija, protams, ir demokrātiska valsts un katrs tik ilgi, kamēr tas nepārkāpj likumu, var godināt visu, ko vien viņš vēlas. Tomēr staigāt pa pilsētu ar milzīga izmēra mākslīgo dzimumlocekli rokās nav ne inteliģenti, ne stilīgi. Tas ir vienkārši stulbi. Turklāt diez vai ir prātīgi jau tā sakaitētā gaisotnē, kāda neapšaubāmi ir pirms praida, īpaši izaicināt cilvēkus.

Taču visu politisko nokrāsu melbikšus neapturēs nekādi racionāli argumenti. Šādu ekstrēmistu mērķis ir provocēt, un droši vien pats prātīgākais būtu viņiem kopā ar Līgu Dimiteri un Alekseja Ļedjajeva sektantiem ierādīt pašiem savu parciņu, kur paralēli praidam netraucēti iztrakoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē