Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Āboltiņa: Latvija turpinās sniegt atbalstu Horvātijai ar ES saistītos jautājumos

Gan Latvija, gan Horvātija ir piedzīvojušas vēsturiski sarežģītus un izaicinājumiem bagātus laikus, taču patlaban plašu logu abu valstu sadarbībai paver dalība ne vien NATO, bet arī Eiropas Savienībā (ES), sveicot Horvātiju ar kļūšanu par pilntiesīgu ES dalībvalsti, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), tiekoties ar Horvātijas Ministru prezidentu Zoranu Milanoviču. 

Āboltiņa pauda gandarījumu, ka tieši Latvija bija viena no pirmajām valstīm, kura ratificēja Horvātijas pievienošanās līgumu ES un apliecināja mūsu valsts interesi turpināt sadarbību, informēja Saeimas Preses dienestā. "Sadarbība starp līdzīgi domājošām valstīm ir ļoti būtiska, un efektīvai Eiropas Savienības funkcionēšanai nozīmīga ir sadarbība gan valdību, gan nacionālo parlamentu līmenī," sacīja Saeimas priekšsēdētāja. 

Sarunā Āboltiņa uzsvēra, ka Latvija turpinās sniegt atbalstu Horvātijai ES tiesību aktu pārņemšanā civiltiesībās, krimināltiesībās un komerctiesībās. "Esmu pārliecināta, ka Latvijas uzkrātā pieredze būs noderīga gan jaunajām dalībvalstīm, gan tām, kas vēl tikai tiecas uz pievienošanos Eiropas Savienībai," teica Āboltiņa. 

Pārrunājot abu valstu parlamentāro sadarbību, Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka Latvijas parlamentā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Horvātijas parlamentāriešiem, kurā darbojas 17 deputāti. Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja pauda cerību, ka Latvijas un Horvātijas parlamentu sadarbība attīstīsies arī nozaru komisiju līmenī. 

Kā ziņots, šodien Horvātijas valdības vadītājs pēc tikšanās ar premjerministru Valdi Dombrovski (V) sacīja - lai gan Latvija un Horvātija izmēra ziņā nav lielas valstis, tās tomēr savā sirdī ir lielas, lai spētu ietekmēt notikumus Eiropas mērogā. 

Arī Dombrovskis uzsvēra, ka abām valstīm ir laba ekonomiskā sadarbība un ir iespējas vēl vairāk padziļināt sadarbību ekonomiskajā jomā. Un to veicinās arī tiešie avioreisi starp Rīgu un Rijeku. 

Jau ziņots, ka Horvātijas premjerministrs Zorans Milanovičs šodien ieradies Rīgā, lai piedalītos Rīgas konferencē, kā arī tiktos ar valsts augstākajām amatpersonām. Pēc tikšanās ar Dombrovski viņam paredzētas tikšanās arī ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu un Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (V).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē