Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Adijāns: Miera balodis Putins

Pasaule ir pilna pārsteigumu. Mūsu valsts premjers vēl nedēļas sākumā rātni izvairījās satikt Tibetas garīgo līderi, bet nedēļas beigās jau ir pamanījies kļūt par simbolu kataloņu neatkarības kustībai. Savdabīgu pārsteigumu piedzīvoja arī The New York Times lasītāji, kas laikraksta viedokļu sadaļā ieraudzīja rakstu A Plea for Caution from Russia, kas varētu tikt tulkots kā Krievijas lūgums ievērot piesardzību.

Zem virsraksta maziem burtiņiem lasāms By Vladimir V. Putin. Nē, tas šoreiz nav kāda joks! Krievijas prezidents tiešām ir uzraksijis viedokļa rakstu The New York Times, un tas ar 4447 komentāriem ir kļuvis par visvairāk komentēto rakstu laikraksta mājaslapas vēsturē. Pārsteidzoši ir ne tikai tas, ka Putins izvēlējies šādu komunikācijas veidu, arī pats raksta saturs ir pietiekami pikants.

Komentāra sākumā V. Putins pauž vēlmi ar amerikāņu tautu un tās līderiem runāt šādā tiešā veidā, jo komunikācija starp Krievijas un ASV sabiedrībām esot nepilnīga. Tādējādi jau raksta pirmajā teikumā ir ietverts pārmetums ASV medijiem par vienpusējo informācijas atspoguļošanu. Kaut Putina komentārs pamatā ir veltīts Sīrijas notikumiem, tajā ik uz soļa tiek atgādināts abu pušu kopējais mērķis - miers zemes virsū un kā ASV to apdraud. Ironiski un nekaunīgi, taču trāpīgi Krievijas prezidents izmanto situāciju, kad ASV ir mazliet pārsteigušās ar vēlmi tieši iejaukties Sīrijas konfliktā.

Militārs uzbrukums Sīrijai gribot vai negribot atņems dzīvību arī bērniem un sirmgalvjiem, raksta Putins, pret to iebilstot pat pāvests. Amerikāņiem apejot Drošības padomes lēmumus, ANO varētu sagaidīt līdzīgs liktenis kā Nāciju Līgu, kura izjuka līdzsvara trūkuma dēļ. Putins atzīmē, ka Sīrijā nenorit cīņa par demokrātiju, bet gan konflikts valdības un opozīcijas starpā, kuras rindās plaši pārstāvēti ir ekstrēmisti, tajā skaitā no Krievijas. Putins arī sliecas uzskatīt, ka ķīmiskos ieročus Sīrijā lietojuši opzīcijas spēki, lai panāktu rietumu intervenci.

Putins mērķtiecīgi uzspiež uz miera sargātāju ASV jutīgajiem punktiem. Smagā artilērija tiek izvilkta pašā nobeigumā. Krievijas prezidents atzīmē, ka sāk arvien vairāk uzticēties B. Obamam, taču nepiekrīt viņa pagājušajā nedēļā paustajam uzskatam, ka ASV politika ir tā, kas dara Ameriku atšķirīgu un tādējādi arī par izņēmumu. Putins savam amerikāņu kolēģim atgādina, ka mēs visi esam dažādi, pastāv dažādas valstis ar dažādām demokrātiskām tradīcijām. Mēs visi esam dažādi, bet, kad lūdzam Tā Kunga svētību, mēs nedrīkstam aizmirst, ka Dievs mūs visus radīja vienādus.

Vai Putins ar to domā arī homoseksuāļus - droši vien nodomāja Obama, lasot šīs pēdējās rindiņas. Krievijas prezidents savā rakstā ir aizskāris vairākas pārdomu vērtas tēmas, bet piekritīsiet, nez vai ilggadējais Krievijas vadītājs būtu tā persona, kura šeit drīkstētu kratīt ar pirkstu. Nu ko, gaidām Obamas atbildi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē