Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ameriks: Pat Loginova apsūdzības fakts nebūtu iemesls lemt par viņa atbilstību amatam

Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR) nevarēja apstiprināt, ka personas, pret kurām lūgts sākt kriminālvajāšanu, ir brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs un viņa vietnieks Aigars Pečaks, tomēr viņš norādīja, ka pat Loginova apsūdzības fakta gadījumā "šī situācija nebūtu tāda, lai lemtu par amatpersonas atbilstību amatam".

Ameriks aģentūrai LETA atzina, ka kriminālvajāšanu pret brīvostas amatpersonām lūgts sākt saistībā ar 2013.gadā brīvostā veikto Valsts kontroles (VK) revīziju. "Tur minētas trīs epizodes - prēmiju izmaksa, Liepājas jūrskolas atbalstīšana un ziedojums 5000 latu (7114 eiro) apmērā atbalstam Fukušimas zemestrīcē cietušajiem," komentēja Ameriks.Vienlaikus viņš uzsvēra, ka nav redzējis gala slēdzienu, kas apliecinātu, ka pret kādu no brīvostas darbiniekiem par šiem pārkāpumiem būtu pamats sākt kriminālvajāšanu - brīvosta joprojām nekādus dokumentus nav saņēmusi.Jautāts, vai Loginova apsūdzības fakts viņam liktu izvērtēt Loginova atbilstību pārvaldnieka amatam, Ameriks sacīja, ka viņam sākotnēji būtu jāizvērtē pārkāpumi, turklāt tas būtu jālemj visai brīvostas valdei. "Domāju, ka situācija nav tāda, lai lemtu par amatpersonas atbilstību amatam," gan piebilda valdes priekšsēdētājs.Ameriks arī uzsvēra, ka nevēlas "steigties notikumiem pa priekšu" un sākotnēji gribētu pārliecināties par pārkāpumu faktu.Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA apstiprināja, ka divām Rīgas brīvostas amatpersonām inkriminētais noziegums ir saistīts ar prēmiju izmaksu, taču, ņemot vērā, ka lieta atrodas prokuratūrā, policija no plašākiem komentāriem atturas.Neoficiāla informācija liecina, ka šīs personas ir Loginovs un Pečaks.LETA jau ziņoja, ka Valsts policija par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmatošanu mantkārīgā nolūkā lūgusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret divām Rīgas brīvostas amatpersonām. Par izvirzītajām apsūdzībām amatpersonām draud brīvības atņemšana līdz četriem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods.Loginovs un Pečaks uz tālruņa zvaniem aģentūrai LETA šodien neatbildēja, savukārt ostas sabiedrisko attiecību nodaļā apgalvoja, ka informāciju par lūgumu sākt kriminālvajāšanu pret brīvostas darbiniekiem osta esot ieguvusi tikai no masu medijiem, līdz ar to pagaidām nevarot ne apstiprināt, ne noliegt, ka policija ir lūgusi sākt kriminālvajāšanu pret Loginovu un viņa vietnieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē