Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aptauja: Veselības jautājumos trešdaļa uzticas interneta portāliem

57% Latvijas iedzīvotāju veselības jautājumos visvairāk uzticas savam ģimenes ārstam. Vienlaikus vairāk nekā trešdaļa respondentu kā uzticamu informācijas avotu norādījuši interneta portālus par veselību (34%), liecina dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultāti.

Aptauja arī atklājusi, ka pastāv atšķirības informācijas meklēšanas paradumos starp vīriešiem un sievietēm. Piemēram, sievietēm otrais populārākais informācijas avots (39%) ir interneta portāli par veselību, savukārt vīrieši informāciju arī meklē internetā, taču dara to, izmantojot Google meklētāju. Tāpat sievietes biežāk vēršas pēc palīdzības pie speciālistiem (35%), kamēr vīrieši vairāk apzina vecāku un draugu pieredzi (27%)."Aptaujas dati liecina, ka ārsts joprojām ir uzticamākais avots, kur iedzīvotāji iegūst informāciju par ar veselību saistītajiem jautājumiem, kas ir labi. Tomēr vienlaikus zināmas bažas rada lielais to cilvēku īpatsvars, kas uzticas avotiem internetā, kuros ļoti bieži atrodamā informācija labākajā gadījumā nepalīdzēs izārstēt slimību, bet sliktākajā - situāciju vēl vairāk pasliktinās," norāda Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.Tāpat respondentu atbildes liecina, ka atšķirības informācijas iegūšanas veidos nosaka arī iedzīvotāju vecums. Gados jaunāki cilvēki (25-29) biežāk meklē padomu pie vecākiem (41%), kamēr 40-44 gadu vecuma grupas aptaujātie to dara daudz retāk (vien 8%). Savukārt jaunieši biežāk šim nolūkam izmanto internetu."Protams, mainoties paaudzēm, mainās arī mūsu paradumi. Tomēr, uzskatu, ka uzticēt savu veselību anonīmiem un nedrošiem avotiem ir pārāk riskanti. Vismaz šobrīd virtuālā vide joprojām ir pilna ar aplamu informāciju ne tikai par jautājumiem, kas saistīti ar mūsu veselību," turpina V.Gustsons.Iedzīvotāju aptauja veikta internetā, kopumā aptaujāti 538 respondenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē