Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Arhitektu birojs: Rīgas pilsētas būvvaldes kompetence ir apšaubāma

Rīgas pilsētas būvvaldes kompetence jautājumos par būvkonstrukciju drošību ir apšaubāma, biznesa portālam Nozare.lv apgalvo arhitektu biroja SIA _Depo projekts _līdzīpašnieks Uldis Zanders.

Uzņēmuma Depo projekts līdzīpašnieks Zanders, kurš kopā ar savu sertificēto būvinženieru komandu veic Rimi veikalu padziļinātās izpētes un ir iepazinies ar būvvaldes vēstulēm, kas adresētas SIA Rimi Latvia, norāda, ka viņam šo vēstuļu saturs rada šaubas par būvvaldes kompetenci.

"Man kā projektētājam, lasot šīs vēstules, rodas jautājumi par Rīgas būvvaldes darbinieku kompetenci. Piemēram, ir vizuāli apsekots objekts, nekas nav konstatēts, bet būvvalde uzdod veikt tehnisko apsekošanu. Tas ir pozitīvi preventīvs pasākums, bet kāpēc būvvalde medijos paziņo, ka veikals ir to ēku skaitā, kurās konstatētas nedrošības pazīmes," jautā Zanders.

Kopumā vērtējot situāciju, uzņēmuma Depo projekts speciālistiem nav nekādu šaubu par Rimi veikalu drošību, jo defekti, par kuriem ir runa būvvaldes izvērtējumos, lielākajā daļā ir kosmētiski un nekādā veidā nevar ietekmēt ēku drošību, uzsver Zanders.

Kā norāda Rimi pārstāve Laura Podskočija, uzņēmums no Rīgas būvvaldes ir saņēmis informāciju par 12 objektiem, no tiem desmit ir tirdzniecības centri, kuros Rimi Latvia ir viens no daudziem telpu nomniekiem, un no vēstuļu satura nav izprotams, vai konkrētais defekts ir konstatēts tieši Rimi veikalā vai tirdzniecības centra teritorijā - piemēram, rūsa objekta pagrabā tirdzniecības centrā.

"Rimi ikdienā savos veikalos veic regulāro tehnisko uzraudzību un nevienā no tiem, tajā skaitā būvvaldes minētajos veikalos, pārbaužu laikā nav konstatēti nekādi draudi pircēju un darbinieku drošībai. Medijos tiek minēti vēl seši veikali, par kuriem Rimi Latvia no Rīgas būvvaldes nekādu informāciju joprojām nav saņēmis," norāda Rimi pārstāve.

Viņa uzsver, ka veikt padziļinātas savu ēku un ēku, kurās Rimi ir nomnieks, būvkonstrukciju izpētes Rimi Latvia sāka pirms būvvaldes vēstuļu saņemšanas. Rimi Latvia uzdevumā visā Latvijā strādā vairāki sertificētu būvinženieru uzņēmumi. To vidū ir SIA Būvniecības konsultants, SIA AI Engeering, SIA Inženieru birojs Būve un forma, SIA Jurēvičs un partneri, Depo projekts un citi.

"Patlaban piesaistītie eksperti strādā pie papildu detalizētākām pārbaudēm. Pārbaudīti ir vairāk nekā desmit veikali Latvijā, un darbs turpinās," piebilst Rimi pārstāve.

Kā ziņots, pēdējo nedēļu laikā, veicot sabiedriski nozīmīgu ēku vizuālu apsekojumu, Rīgas pilsētas būvvalde konstatējusi dažāda izmēra un konfigurācijas plaisas 31 jau strādājošā lielveikalā - 18 Rimi un 13 Maxima lielveikalos.

Kā liecina Firmas.lv informācija, Depo projekts apgrozījums bija 1,83 miljoni latu, bet peļņa - 536 234 lati. SIA Depo projekts dibināta 1999.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 9450 lati. Uzņēmuma Depo projekts īpašnieki ar vienādu kapitāldaļu sadalījumu 16,67% ir Zanders, Ivars Krēgers, Antra Saknīte, Inga Bruzgule, Līga Platais un Sandra Paulsone.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē