Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Atklāta vēstule Latvijas Republikas tiesībsargam Jurim Jansonam

Laikraksta Diena 2013.gada 21.augusta numurā intervijā Laumai Spridzānei Jūs sniedzāt viedokli par skolēnu vardarbības gadījumu Jaunjelgavas vidusskolā, apgalvojot, ka "tur bija virkne tiesību normu pārkāpumu. Turklāt skolas direktore nebija veikusi visu nepieciešamo, jo bija priekšvēlēšanu laiks. Ja skolas direktore var traģisku situāciju pakārtot savām politiskajām interesēm, tad, manuprāt, šādiem politiķiem nav vietas Latvijā". Tālāk intervijā: "(..) tā jau ir skolas direktora rīcība, kas būtu jāvērtē no krimināllikuma aspekta".

Lūdzu nekavējoties skaidrot, uz kādiem faktiem vai likumdošanas normām Jūs balstāt un publiski paužat šādus nopietnus apvainojumus. Kādu tiesību normu pārkāpumi tika izdarīti? Kādām politiskajām interesēm un kādā veidā tika pakārtots šis notikums? Kādus krimināltiesību pārkāpumus Jūs saskatījāt direktores rīcībā?

Jaunjelgavas novada domei nekavējoties jāzina šādu apgalvojumu pamatojums, jo mūsu rīcībā nav ne Jūsu, ne citu valsts iestāžu informācija par Jūsu apgalvojumu patiesumu. Pretējā gadījumā notiek apzināta Jaunjelgavas vidusskolas direktores goda, cieņas un reputācijas graušana, kā arī sabiedrības maldināšana. Uzskatu, ka šādu apgalvojumu paušana caur presi ir necienīga Latvijas Republikas tiesībsarga augstajam statusam. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē