Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bērziņš: Nav ziņu, ka Kremlis Zapad 2017 varētu izmantot agresīvos nolūkos

Šobrīd nav apstiprinātas informācijas, ka Krievija militārās mācības Zapad 2017 varētu izmantot agresīvos nolūkos pret kaimiņvalstīm, intervijā Latvijas Radio teica Latvijas vēstnieks NATO Indulis Bērziņš. Viņš skaidroja, ka Krievijai ir tiesības uz šādām mācībām un kaimiņvalsts tās ir rīkojusi arī iepriekš.

Uztraukums par mācībām ir radies dēļ notikumiem Ukrainā - Krimas aneksijas, karadarbības atbalstīšanas Austrumukrainā.

Bērziņš piebilda, ka tā ir sava veida muskuļu demonstrēšana, ko var uzskatīt par iebiedēšanu. Taču tāda šobrīd Krievija ir un ar tādu mums būs jāsadzīvo, piebilda vēstnieks.

Jau ziņots, ka ceturtdien sāksies Austrumeiropas valstu satraukumu izraisījušo Krievijas un Baltkrievijas mācību Zapad 2017 aktīvā fāze, kas ilgs līdz 20.septembrim, aģentūru LETA informēja Drošības policijā (DP).

DP vērtējumā šo mācību aktīvā fāze uzskatāma par kulmināciju plašākam civilimilitāru mācību un sagatavošanās darbu kompleksam, kas veikts visa šā gada garumā, it īpaši septembrī.

Saistībā ar šīm mācībām DP pastiprinātu uzmanību pievērsusi militārās simulācijas spēlēm. Tāpat DP aicina Latvijas iedzīvotājus būt vērīgiem mācību laikā un par aizdomīgiem gadījumiem ziņots pa tālruni 67 208 964 vai elektronisko pastu [email protected] jebkurā diennakts laikā. Iedzīvotāji aicināti ziņot par, piemēram, iespējamu militārpersonu, tajā skaitā formastērpos bez atpazīšanās zīmēm tērptu un bruņotu ar kaujas ieročiem, pulcēšanos vai atrašanos Latvijas lauku teritorijās.

Tikmēr Aizsardzības ministrija (AM) sagaida, ka Krievijas un Baltkrievijas mācību Zapad 2017 laikā pret Latvju varētu tikt īstenotas kiberoperācijas un informācijas operācijas, šonedēļ intervijā aģentūrai LETA atzina AM valsts sekretārs Jānis Garisons.

Viņš uzskata, ka saistībā ar Zapad 2017 Latvijā nevajadzētu radīt lieku paniku, jo kopš 2014.gadā notikušās Krimas aneksijas Latvija ir vairāk finansējuma atvēlējusi aizsardzībai un Baltijā ir palielināta sabiedroto klātbūtne.

Gaidāma arī tieša karaspēka demonstrācija robežu tuvumā, taču ikdienā Latviju varētu skart jau pieminētās kiberoperācijas.

Garisons gan neatklāja, kā AM rīkosies, ja šādas operācijas tiks veiktas, taču, ja seko informatīvajai telpai, tad Krievija šādas operācijas īsteno regulāri.

Top komentāri

rekur 2
r
Viss, kas tur notiek un cik kas piedalās lieliski redzams no amerikāņu satelītiem. Un neko noslēpt nevar. Redzams viss līdz pat tenisa bumbiņas lielumam...
Šķitums
Š
Varam atlaist visus drošs, jo Bērziņam visas ziņas tiek pienestas vai zināmas tāpat.
nu
n
ko tu vari zināt un kas tev teiks vecaijs !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē