Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Bijušo AP deputātu atklāta vēstule par Valsts prezidenta amata kandidātu

Portāls Diena.lv publicē bijušo Augstākās padomes deputātu Daiņa Īvāna, Veltas Čebotarenokas, Jāņa Škapara, Valentīna Zeiles, Georga Andrejeva un Andra Felsa atklātu vēstuli Saeimas deputātiem par prezidenta amata kandidātu:Cienītie Saeimas deputāti!Latvijas neatkarības atgūšana 1990.gada 4.maijā pierādīja, cik svarīga, nāciju saliedējoša un iedvesmojoša loma liktenīgu lēmumu pieņemšanā var būt drosmīgām, godīgām, talantīgām un izglītotām personībām.

  4.maija Neatkarības deklarācijas autoram Egilam Levitam joprojām varam pateikties par tiesiski nevainojamas un politiski pārliecinošas valsts atjaunošanas stratēģijas piedāvājumu. Tik pārliecinošu un drosmīgu, ka PSRS Valsts Drošības komiteja viņu Neatkarības deklarācijas izstrādāšanas laikā paniskās bailēs izraidīja no Latvijas. Par spīti tam, Latvija kļuva brīva, bet izraidītais atgriezās, lai kā Eiropas tiesas tienesis un jaunā  Satversmes ievada autors turpinātu stiprināt mūsu pašapziņu un valstisko pašlepnumu. Šodien acīmredzama ir Egila Levita lieliskā sapratne gan par valsts iekšējām vajadzībām, gan starptautiskām iespējām. Acīmredzama ir viņa nevainojamā reputācija, neuzpērkamība un personības neatkarība. Tik acīmredzama, ka mēs aicinām Latvijas politiskās partijas atteikties no savām privātajām  interesēm Valsts prezidenta kandidāta izraudzīšanā un tālredzīgi  izvēlēties Egilu Levitu. Uzskatām viņu par  piemērotāko bezpartejisko personību šim amatam laikā, kad Latvijai ar pašcieņu jāturas pretī gan  ārējai agresijai , gan sabiedrības šķelšanas un revanšisma mēģinājumiem.  Uzskatām, ka Egils Levits šai amatā spētu Latviju saliedēt un  aizstāvēt labāk par jebkuru citu nosaukto kandidātu.  Zinām, ka ar viņu Latvija var lepoties un uz viņu paļauties. Dainis Īvāns, Velta Čebotarenoka, Jānis Škapars, Valentīna Zeile, Georgs Andrejevs, Andris Felss, 1990.gada 4.maijā  Augstākajā Padomē balsojām par Latvijas neatkarību2015.gada 11.maijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē