Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +21 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Bišofa: Ja deputāts pārkāpj zvērestu, jābūt iespējai deputātu no amata atsaukt

Saeimas deputātam Nikolajam Kabanovam (SC) vajadzētu atvainoties deputātiem un arī visai sabiedrībai kopumā, tā par N.Kabanova iespējamo atrašanos reibumā Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sēdē sacīja deputāte Inita Bišofa (RP).

"Tas ir vienkārši nožēlojami, ja cilvēks tādā stāvoklī var atrasties darbā. Kāds piemērs tas ir sabiedrībai?" pauž I.Bišofa. Tāpat viņa norāda, ka ir nepieciešama procedūra, kas deputāta zvēresta pārkāpšanas gadījumā ļautu šādus deputātus atsaukt no sava amata.

"Ja cilvēks kā deputāts ir devis zvērestu un vienreiz to pārkāpj, otrreiz pārkāpj, trešo reizi pārkāpj, kāda ir šī procedūra, lai būtu iespējas atsaukt šādus deputātus?" saka RP deputāte.

Lai gan sarežģījumus šajā situācijā rada fakts, ka nav konkrētu pierādījumu N.Kabanova dzērumam, I.Bišofa uzsver, ka deputāta mīmikas sēdes laikā liecinājušas, ka viņš bijis iereibis.

"Te ir vēl viens āķis – viņš pasaka, ka viņš nav lietojis alkoholu. Es uzskatu, ka tas tomēr ir nožēlojami, ka cilvēks nespēj atbildēt par savu rīcību un viņš pieprasa vēl pārējiem veikt izmeklēšanu. Pierādīt tādā veidā, ka viņš ir lietojis, nevar. Līdz ar to arī to lēmumu pieņemt ir sarežģīti," sacīja deputāte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē