Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Bojārs: Svarīgi zināt, kurš diktē noteikumus manā novadā

Valdība, valdība, valdība - visbiežāk tā ir tā sliktā, kura tiek vienota visās neizdarībās, kas mums ir visapkārt. Taču patiesībā bieži vien tas, cik labi mēs jūtamies savā mājas pagalmā, savā pilsētā un savā novadā, ir atkarīgs no paša novada saimniekiem.

Tāpēc Diena pētījumā Kam pieder Latvijas pilsētas, kurā iesaistīti veseli desmit Latvijas ziņu žurnālisti un aptvertas 30 pilsētas, jo īpaši rūpīgi iedziļināsies, kas tajās katrā notiek. Iemesls tam ir nākamgad notiekošās pašvaldību vēlēšanas. Lai katrs, kurš uz tām dosies, zinātu to cilvēku vārdus un uzvārdus, kuri tiešām ir rūpējušies par pilsētas izaugsmi vai arī kuri varbūt drīzāk ir rūpējušies par savu personīgo labklājību, vai, iespējams, ir runājuši tukšu un slinkojuši.

Uz pētījuma nosaukumu – Kam pieder Latvijas pilsētas – jāraugās plašāk nekā tikai juridiskā izteiksmē. Kam pieder iniciatīva, kas spēj ne tikai sapņot, bet arī strādāt, kam pieder galavārds, kurā klausās un kuram uzticas, bet kuram ne – aiz šī nosaukuma stāv arī šādi jautājumi, un nav pat svarīgi, vai cilvēki, kas minami atbildēs, būtu pašvaldības deputāti, uzņēmēji vai nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Diena aicina arī ikvienu lasītāju izteikt savu viedokli par līderiem un toņa noteicējiem savā novadā, kas ietekmē pilsētnieku dzīvi, izmantojot portālā diena.lv speciāli tam paredzēto sadaļu. Tas ļaus Dienas žurnālistiem vēl jo labāk ieraudzīt, iespējams, to, ko varbūt kāds slēpj, vai arī gluži pretēji - stāstiet un rakstiet par tiem un par to, ar ko jūs lepojaties.

Turpmāk ik nedēļu Diena publicēs pētījumu par kādu no šīm pilsētām. Nepalaidiet garām savējo un lasiet par citām. Varbūt ir vērts ko mācīties un aizgūt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē