Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Būvnieks: Rīgas dome sākusi histēriskas raganu medības

Saistībā ar neseno traģēdiju Zolitūdē Rīgas dome uzsākusi raganu medības pret būvniekiem, sniedzot medijiem priekšlaicīgu un ļoti neprecīzu informāciju, paudis Selva būve valdes priekšsēdētājs Rolands Orlovskis pēc tam, kad RD apturēja būvatļauju Selva būve objektam - teju pabeigtajam Maxima veikalam Imantā, Dammes ielā 35a.

Orlovskis uzsver, ka pilnībā atbalsta pastiprinātās pārbaudes visās sabiedrisko ēku jaunbūvēs pēc Zolitūdē notikušās traģēdijas, taču norāda - par pārbaužu rezultātiem izplatītajai informācijai jābūt precīzai un atbildīgai, apzinoties, cik jūtīgs pašreiz ir šis jautājums.

"Rodas sajūta, ka Rīgas dome šobrīd sākusi raganu medības pret būvniekiem, sniedzot medijiem priekšlaicīgu un ļoti neprecīzu informāciju. Ir cietusi visa būvniecības nozares reputācija. Būvvaldei nav jākļūst par linča tiesas izpildītājiem. Mums kopējiem spēkiem ir jāizdara secinājumi, jāievieš korekcijas esošajā likumdošanā un normatīvajos aktos, lai šādas traģēdijas vairs nekad neatkārtotos, taču tas nav jādara histēriski, imitējot darbību, bet pārdomāti un nenodarot vēl lielāku ļaunumu," pauž Orlovskis.

Jau vēstīts, ka Selva būve objektam Dammes ielā 35a Imantā - veikalā Maxima - ceturtdien tika apturēta būvatļauja, par ko pats būvnieks uzzinājis tikai no paziņojumiem medijos. 26.novembrī objektu apsekojis būvvaldes pārstāvis, bet atļauja netika apturēta. Ceturtdien, 28.oktobrī, būvvalde plkst.12 paziņoja par būvatļaujas apturēšanu, kā iemeslu minot vairākus pārkāpumus un atkāpes no projekta, tostarp neatbilstības būvniecības dokumentācijā - būvdarbu žurnālā nav aizpildītas visas sadaļas, nav reģistrēti bultskrūvju montāžas savienojumu kvalitātes kontroles rezultāti, nav veikta betona kvalitātes kontrole, autoruzraudzības žurnālā būvuzraugs nav parakstījies par iepazīšanos ar ierakstiem un autoruzraugs nav parakstījies par viņa doto norādījumu izpildi u.c.

Ieraksts par būvdarbu apturēšanu veikts tikai tās pašas dienas plkst.15.20, vairākas stundas pēc izplatītā paziņojuma par būvdarbu atļaujas apturēšanu (būvinspektora ierakstu Selva būve aplūko ŠEIT). Tāpat Selva būve norāda - būvinspektors, apsekojot objektu, konstatējis tikai dažas neatbilstības no sākotnēji paziņojumā uzskaitītajām. Konstatētās atkāpes no būvprojekta skar fasādes stiklojumu, labiekārtojumu un ūdensvada izbūvi. Būvnieks norāda, ka šīs atkāpes nekādā veidā neietekmē būves drošību, un visas izmaiņas veiktas autoruzraudzības kārtībā, bet citas atkāpes no projekta un būvdarbu tehnoloģijas nav konstatētas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē