Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Dienas replika: Nesērosim par Latgali

Vecie niķi izdarīt vispārinošus secinājumus... Krievi vairāk simpatizē Krievijai, latvieši ir ksenofobi, Latgale nobalsoja par krievu kā otro valsts valodu. Blēņas. Varakļānu novads: aktivitātes līmenis 76%, pret - 96% (!). Balvu novads: pret - 84,5%, Viļakas novads: pret - 80%, Kārsavas novads: pret - 77%, Preiļu novads: pret - 71%. Un tā tālāk. Protams, Daugavpils, Dagda, Ludza, Krāslava, Zilupe ir Latgale, bet tā nav visa Latgale. Nav taisnīgi apvainot latgaliešus un citus reģionā dzīvojošos cilvēkus patriotisma trūkumā un vēlmē ieriebt Rīgas politiķiem.

Tas ir tas pats, kas paziņot, ka pēc kara latgalieši veidoja Latvijas kompartijas spici, bet aizmirst, ka tieši latgaliešu nacionālie partizāni pret okupācijas režīmu cīnījās īpaši sirdīgi un ilgi. Un ka katoļu baznīca Latgalē atšķirībā no luterāņiem padomju varas gados saglabāja zināmu stāju un savrupību.

Tas, protams, nenozīmē, ka latviešu valoda un kultūra Latgalē nav apdraudēta, jo minētais pret balsojušo lielais īpatsvars patiesībā ir brīnums, ja ņem vērā informatīvo telpu, ekonomiskās attīstības līmeni un pārējās Latvijas attieksmi. Tomēr, vaimanājot par Latgales it kā par krievu valodu balsojumu, mēs paši atstumjam Latvijai lojālus cilvēkus.

Ir jāsamierinās, ka daļa Latgales pārskatāmā nākotnē dzīvos ar citādām vērtībām nekā Kuldīga vai Vecpiebalga. Bet - ja zināmā laika periodā Liepāja, kas objektīvi bija ar smagu okupācijas gadu mantojumu iedzīvotāju etniskā sastāva ziņā, ir spējusi to pārvarēt, tas nevar būt bezcerīgi arī Ludzā un Krāslavā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Populisms pār loģiku

Politiķu un ierēdņu dienaskārtībā atkal ir virkne normatīvo aktu, kas paredz lielākas vai mazākas izmaiņas dažādās jomās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē