Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Dombrovskis: EK ierosinātais budžets labvēlīgi ietekmēs Latvijas izaugsmes tempus un darbvietu radīšanu

Eiropas Komisijas (EK) ierosinātais 2016.gada Eiropas Savienības (ES) budžets atbalsta ekonomikas atveseļošanos, investējot izaugsmē un nodarbinātībā, kas ir prioritātes, kas aktuālas arī Latvijai, norāda EK viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Viņš norādīja, ka budžets lielākos resursus paredz EK definētajām prioritātēm, kas arī nodrošina to, ka budžets ir sabalansēts, atbilstošs situācijai, ekonomiskajai analīzei un izdiskutēts. Tāpat Dombrovskis vērsa uzmanību, ka gandrīz puse no budžeta finansējuma - vairāk nekā 66 miljardi eiro maksājumos - paredz veidot investīcijas, izaugsmi un darbvietas, lai nostiprinātu Eiropas iekšējo tirgu.

"Tāpat jāizceļ paredzētie budžeta izdevumi izglītībai un zinātnei, tur būs 11,6% pieaugums," piebilda Dombrovskis.

Kā ziņots, lai atbalstītu Eiropas ekonomikas atveseļošanos un palīdzētu uzlabot dzīvi Eiropā un ārpus tās, EK ierosinājusi ES 2016.gada budžetu - 143,5 miljardus eiro - maksājumu apropriācijās.

ES 2015.gada budžets tika apstiprināts 141,2 miljardu eiro apmērā.

Paredzēts, ka 2016.gadā naudu ieguldīs, lai veicinātu inovācijas, radītu darbvietas, sekmētu konverģenci starp dalībvalstīm un starp reģioniem, efektīvāk risinātu migrācijas jautājumu un vēl vairāk stiprinātu ES kā globālo procesu dalībnieces lomu, liecina EK paziņojums. Priekšlikums iekļauj arī iemaksas Eiropas Stratēģisko investīciju fondā (ESIF), kas ir Investīciju plāna Eiropai pamatā.

Budžeta projekts tiks nosūtīts Eiropas Parlamentam (EP) un ES dalībvalstīm, kas kopīgi pieņems lēmumu par galīgo budžetu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē