Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Dombrovskis: Latvijai prezidentūras laikā izdevies nodemonstrēt prasmi vadīt sarežģītus politiskus procesus

Latvijas pirmā prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē kopumā uzskatāma par veiksmīgu, jo Latvijai ir izdevies ne tikai nodemonstrēt savu prasmi vadīt sarežģītus politiskus procesus, bet arī izmantot šo iespēju, lai iepazīstinātu ar Latviju, mūsu kultūru, vēsturi un tradīcijām, norāda Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Dombrovskis uzskata, ka no ekonomiskā bloka ar atzinību jāizceļ Eiropas Stratēģisko Investīciju fonda izveide. "Latvijas prezidentūrai īsā laikā ir izdevies panākt vienošanos. Tādējādi jau rudenī varēs uzsākt [EK priekšsēdētāja Žana Kloda] Junkera investīciju plāna praktisko īstenošanu, stimulējot izaugsmi un radot jaunas darbvietas," uzskata Dombrovskis.

Tāpat viņš uzskata, ka ievērojams progress panākts arī vienotā digitālā tirgus izveidē, panākot vienošanās datu aizsardzības un telekomunikāciju jomās, kā arī izceļot kiberdrošības jautājumus.

"Starp Latvijas prezidentūras prioritātēm bija arī sadarbība ar Austrumu partnerības valstīm un efektīva pretdarbība Krievijas agresīvajai ārpolitikai. Šis pusgads bija izcila pieredzes un zināšanu investīcija valsts pārvaldes un diplomātiskā dienesta ekspertiem, lai turpmāk vēl labāk aizstāvētu Latvijas intereses starptautiski," pauda EK viceprezidents un pateicās Latvijas prezidentūras komandai par efektīvu un profesionālu sadarbību.

Jau ziņots, ka Latvija par savas pirmās prezidentūras darbības prioritātēm bija noteikusi informācijas sabiedrības stiprināšanu un tās piedāvāto iespēju izmantošanu ES nākotnes attīstībai, ES lomas stiprināšanu globālā mērogā, labklājības un drošības telpas veidošanu ES kaimiņu reģionos, kā arī veicināt konkurētspējīgāku ES kā pamatu izaugsmei, cilvēka dzīves kvalitātes uzlabošanai un ieguldījumu nākotnes attīstībā.

Trio prezidentūru 2014.gada otrajā pusgadā ievadīja Itālija, tai šī gada pirmajā pusē sekojot Latvijai, savukārt gada otrajā pusgadā to noslēgs Luksemburga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē