Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dzintars velta skarbu kritiku saviem koalīcijas partneriem

Vienotība gatavojas veikt nomelnošanas kampaņu pret apvienību Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK), bet Reformu partija (RP) ir pievīlusi vēlētājus, tā intervijā Neatkarīgajai atzina VL-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars.

Deputāta Dāvja Stalta aiziešana no VL-TB/LNNK frakcijas un tās laikā izskanējušie apvainojumi esot daļa no nomelnošanas kampaņas, uzskata Dzintars. "Ķemeri ir tikai iegansts. Bet patiesais iemesls ir nespēja apmierināt personīgās ambīcijas, kā arī vēlme, pakāpjoties uz VL-TB/LNNK pleciem, veidot savu tālāko politisko karjeru. (...) 11.Saeimas vēlēšanas viņam bija tikai kā platforma, lai mēģinātu sasniegt savus tālākos politiskos mērķus," uzskata Dzintars.

"Paskatieties, kas nāca klajā ar paziņojumiem, ka Staltam jāvada Ķemeru izmeklēšanas komisija! Tā bija Reformu partija. Un - nav ko liegties: mūsu rīcībā ir informācija, ka "Vienotība" gatavojas veikt nomelnošanas kampaņu pret VL-TB/LNNK. Ne visi Vienotības biedri par to informēti, ne visi to atbalsta, bet šīs informācijas ietvaros mēs jau aizpagājušonedēļ zinājām, ka Stalts ies projām tieši ar šādiem ieganstiem. "Vienotībā" tika pausts, ka šādas Stalta darbības ir jāatbalsta un ka tas ir instruments cīņai pret VL-TB/LNNK kā pret būtiskāko Vienotības konkurentu," teicis politiķis.

Vērtējot, kādam politiskam spēkam Stalts varētu pieslieties, Dzintars pieļāvis, ka tā varētu būt Reģionu alianse vai Einara Repšes biedrība. "Diez vai tas būs Reformu partijas vagoniņš, jo tas strauji tuvojas savam galapunktam," izteicies VL-TB/LNNK līderis.

Pēc Dzintara vārdiem, RP pārstāv ideoloģiju, kas esot ļoti tāla no latviskām vērtībām un nacionālisma, "tāpēc tā drīzāk ir antagoniska mūsu akceptētajām vērtībām". "Bet tāds acīmredzot ir sabiedrības spogulis: kādi deputāti ir ievēlēti, tāda proporcionāli ir arī sabiedrība. No otras puses - tomēr ir bijusi cilvēku muļķošana, jo Zatlera tanki un iešana kopā ar Saskaņas centru daudziem vēlētājiem bija pārsteigums. To tagad redzam pēc RP krītošajiem reitingiem: vilšanās šajā partijā ir milzīga," teicis politiķis.

Dzintars skeptiski izteicies arī par atsevišķu RP un Vienotības politiķu virzītajām likuma izmaiņām, kas paredz liegt strādāt pašvaldībā smagos noziegumos apsūdzētām personām.

Vaicāts, vai VL-TB/LNNK varētu mēģināt "izmest" no valdošās koalīcijas, Dzintars paudis viedokli, ka "atsevišķas vēstniecības" varētu dot šādus mājienus. "Iespējams, daudzi justos ērtāk bez VL-TB/LNNK, taču vienmēr paliek jautājums: bet kas notiks tālāk? Ja RP pilnībā izšķīst un aiziet pie Vienotības, pazūd visas sarkanās līnijas. Ja ne, tad tā ir mazākuma valdība. Līdz nākamajām vēlēšanām tai noturēties būtu grūti."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē