Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +27 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

EK pārstāvis: Latvijai jānovērtē, no kādas bedres tā ir izrāpusies

Eiropas Komisija (EK) ir novērtējusi to, kā Latvija tiek galā ar dažādiem izaicinājumiem un Eiropā tas tiek apbrīnots, šodien 18.Baltijas finanšu forumā sacīja EK Iekšējā tirgus un pakalpojumu direktorāta ģenerāldirektors Džonatans Fols.

"Jums ir jānovērtē, no kurienes jūs esat izrāpušies, tas tiešām ir ievērības cienīgi," sacīja EK pārstāvis.

Tajā pat laikā Fols norādīja, ka Latvija ne ar ko īpaši neizceļas pārējo Eiropas valstu vidū, jo arī citām valstīm ir problēmas. EK pārstāvis atzīmēja, ka patlaban kapitāla migrācija Eiropā ir apstājusies un ir jāpaiet laikam, "līdz šis ledus gabals izkustēsies". Viņaprāt, nav vienas atbildes un viena elementāra risinājuma, kas nāktu kā Eiropas problēmu panaceja.

"Jebkurš premjerministrs piekritīs, ka nav viens risinājums, kas palīdzēs rīt pamosties un saprast, ka viss ir lieliski. Eiropas valstis un institūcijas pieļāva daudzas kļūdas, un tagad mēs cenšamies izkārpīties atpakaļ," teica Fols. Viņš uzsvēra, ka Latvija ir uz pareizā ceļa un nedrīkst pieļaut, ka atkārtojas kļūdas, kas jau reiz ir pieļautas.

Arī ekonomikas eksperts Paolo Paesani atzina, ka ir "jāpaver mute izbrīnā" par to, ko Latvija ir spējusi sasniegt un kādas mācības ir gūtas šajā laikā. Lai gan, pēc viņa domām, joprojām pastāv dažādi riski, sākums ir pareizs un galvenais ir nepieļaut kļūdas, un tad nākotne izskatīsies daudz spožāka, pauda Paesani.

Stokholmas ekonomikas augstskolas Ekonomikas katedras vadītājs Mortens Hansens arī neskopojās ar pozitīvu vērtējumu par to, ko Latvija ir paveikusi, izkļūstot no krīzes, norādot, ka arī ir patīkami pārsteigts par Latvijas izaugsmi. Taču viņš aicināja padomāt par to, ka nav nepieciešams tiekties pēc 10% izaugsmes gada laikā un pietiek ar 5%-6% izaugsmi.

Viņš arī pauda pārliecību, ka Latvijā investīciju nozare sāks attīstīties un ceļš, kas ir pēdējā gada laikā veidots, palīdzēs veidot nākotni. "Runājot par to, vai tuneļa galā ir gaisma, es domāju, ka šai valstij ir noteikti," noteica Hansens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko var, ko nevar deputāti

Tuvojoties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kas Latvijā notiks 8. jūnijā, pavīd politiķu solījumi paaugstināt mūsu sabiedrības labklājību.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē