Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ekonomists: Bezdarbs saglabās ļoti lielu reģionalitāti

Pēc salīdzinoši maznozīmīgām izmaiņām 2013.gada otrajā un trešajā ceturksnī, gada pēdējā ceturksnī bezdarbs nokritās līdz 11,3% atzīmei, gada laikā sarūkot par 2,6 procentpunktiem.

Ņemot vērā ekonomikas perspektīvas, bezdarba rādītāji šogad turpinās noturīgi, pakārtojoties sezonalitātei un citiem faktoriem, dilt. Pastiprināts pieprasījums pēc darbiniekiem gaidāms no pakalpojumu nozares, būvniecības. Ja eksportētāji noķers eirozonas atgūšanās vilni, interese par jaunu darbinieku piesaisti kāps arī no eksportējošo nozaru puses. Tikmēr bezdarbs saglabās ļoti lielu reģionalitāti, kas turpinās palielināt nepieciešamību pēc iedzīvotāju mobilitātes. Turklāt, sarūkot bezdarbam, nāksies aktualizēt, pārskatīt un diskutēt par darba devēju un darbinieku attiecībām, tas ir, par savstarpējo lojalitāti u.tml. Līdz ar tendencēm Eiropā, arī Latvijā uzmanība tiek pievērsta jauniešu bezdarba problēmai, kas tomēr lielā mērā balstās tajā, kā motivēt jauniešus iegūt nepieciešamo kvalifikāciju jeb vēlmi mācīties. Tikpat liela problēma kā jauniešu bezdarbs, Latvijā, ņemot vērā demogrāfiskās tendences, turpmāk būs arī esošo vecāka gadu gājuma darbinieku noturēšana darba tirgū, kā arī citu, spējīgo, bet pagaidām ekonomiski neaktīvo iedzīvotāju iesaistīšana. Nodarbinātības politikai būs liela nozīme, iespējams pat izšķiroša, turpmākās ekonomikas attīstības gaitai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē