Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Eksperti: Pašreizējā sabiedriskās televīzijas piedāvājumā trūkst kvalitatīvu debašu

Latvijas Televīzijas (LTV) pērn pieteiktais "uzrāviens" ir vērojams, taču tas nav "revolucionārs", atzīst Dienas aptaujātie eksperti, kuri LTV pieteikumu vērtēja jau rudenī. Vērtējumi kardināli nav mainījušies, tikai nostiprinājusies pārliecība par "čempioniem" un "zaudētājiem". Par ievērojamu skaļi pieteikto raidījumu popularitāti neliecina arī reitingi. Vislielākais mīnuss - trūkst kvalitatīvu publisko debašu, laikrakstam Diena uzsver eksperti.

Rudenī līdz ar raidījumiem, kuriem mainījās vadītāji, - De facto un Sastrēgumstunda - nāca klāt arī jauni - 1:1Skats no malas un Aizliegtais paņēmiens. Raidījumu izmaksas un to vērtējumu reitingu kontekstā LTV neatklāj, noslēpumainību pamatojot ar sīvo konkurenci.

Saskaņā ar TNS datiem no LTV raidījumiem janvārī visaugstāk ierindojas Panorāma sestdienās - 9% (vidējais skatītāju skaits procentos no visiem iedzīvotājiem, kas vecāki par četriem gadiem) -, kas tikai nedaudz atpaliek no visvairāk skatītās pārraides visos TV kanālos - Ugunsgrēks - 9,9%. Tam vistuvāk ir De facto ar 7,8%, kam seko Sastrēgumstunda (4,7%), Aizliegtais paņēmiens (4,5%), 1:1 (4,2%) un Skats no malas (3,4%).

Vislielāko skepsi eksperti pauž par Sastrēgumstundu un Skatu no malas. Pēdējo žurnālists Māris Zanders dēvē par vecmodīgu, bet politoloģe Ilga Kreituse bilst, ka raidījums "bija ieslīdzis komā un mēģinājumi to atdzīvināt ir nesekmīgi". Kreituse arī norāda uz neveiksmīgo raidlaiku un to, ka nav skaidrs, kādai auditorijai tas domāts.

Sastrēgumstunda ieceri būt vienīgajam publisko diskusiju raidījumam neattaisno, ir pārliecināti eksperti. Neveiksme ieprogrammēta formātā, kurā ir gan diskusijas dalībnieki, gan eksperti un skatītāji, ar kuriem vadītāja Ilze Nagla netiek galā, bet skatītāju loma - grūti saprotama. 

Plašāk lasiet Rūtas Kesneres rakstā LTV veikums novērtēts ar septītnieku piektdienas, 28.februārā, laikraksta Diena 6.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē