Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Endziņš: Nodokļu parādu slieksnis ir nesamērīgi zems

Nodokļu parādu slieksnis 100 latu apmērā ir noteikts nesamērīgi zems un būtu paaugstināms, atzina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Viņš atzina, ka ikviens Latvijas uzņēmums var nonākt situācijā, kad uz neilgu laiku var izveidoties nodokļu parāds 100 latu apmērā, un uzņēmuma nosaukums pievienojams datu bāzes ierakstiem.

"Ja ieraksti šādā datu bāzē būs mērāmi vairākos desmitos tūkstošu, datu bāzes funkcionalitāte kļūs apšaubāma. Atklāts un ļoti būtisks ir jautājums par šādas datu bāzes administrēšanas operativitāti - vai atbildīgās institūcijas spēs operatīvi ievadīt un dzēst ierakstus, lai aizkavēta datu aprite nerada negatīvas sekas uzņēmējdarbībā, piemēram, uzņēmumam vēloties piedalīties publiskajos iepirkumos, kad nodokļu parādu neesamība ir viens no uzņēmumiem izvirzītajiem kvalificēšanās nosacījumiem," sacīja Endziņš.

Jau ziņots, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nodokļu parādnieku datubāzē 1.aprīlī bija pieejama informācija par 53 594 nodokļu parādniekiem, kam nodokļu parāds ir virs 100 latiem, informēja VID Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Saskaņā ar VID informāciju uz 1.aprīli valstī kopumā bija 195 702 nodokļu maksātāji juridiskās personas. Saskaņā ar Firmas.lv un Latvijas tālrunis datiem Latvijā patlaban ir aptuveni 55 000 aktīvu uzņēmumu, kas veic komercdarbību.

Publiskajā datubāzē mēneša sākumā bija pieejama arī informācija par 4124 nodokļu parādniekiem fiziskām personām, kam arī nodokļu parāds ir virs 100 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē