Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Energokompānija: Ieilgusī ziema sadārdzina būvniecības izmaksas

Ieilgusī ziema būtiski sadārdzina būvniecības darbus, radot zaudējumus būvniekiem un kavējot objektu nodošanu, portālu Diena.lv informēja energokompānijas RECK valdes priekšsēdētājs Viesturs Kaģis.

Energokompānijas pārstāvji uzskata, ka šogad ieilgusī ziema ir sava veida force major būvniekiem, jo nav iespējams veikt daudzu energoobjektu izbūvi, kā arī termiņā nodot jau uzsāktos objektus. Katru gadu šai laikā sākas intensīva būvniecības sezona, diemžēl šogad nav iespējams pat sākt daudzus darbus.

"Šobrīd liela daļa resursu nevar tikt nodarbināta, jo zeme ir sasalusi un arī aukstums ietekmē darbu uzsākšanu. Piemēram, mums daudzu darbu veikšanai ir jāveic speciāli zemes atkausēšanas darbi, kas savukārt sadārdzina izmaksas. Šis ir kā apburtais loks, kurā nonākusi liela daļa būvnieku," sacīja V.Kaģis.

V.Kaģis atzīst, ka sezonai sākoties būvniecības nozarē pastiprināsies jau tā aktuālā darbaspēka problēma, kuru īpaši šogad ietekmēs iepriekš minētais faktors - darbi ir iekavējušies, līdz ar to gandrīz vienlaikus sāksies to būvniecība un būs nepieciešama maksimāla darbaspēka piesaiste.

SIA RECK ir viens no straujāk augošiem energo uzņēmumiem Latvijā. Uzņēmums darbojas energoceltniecības nozarē, sniedzot elektromontāžas pakalpojumus. RECK apkalpo elektroietaises, elektrolīnijas, transformatoru punktus, kabeļu līnijas. Kompānija arī nodrošina elektroapgādes ārējo tīklu izbūvi, avārijas seku likvidācija un apakšstaciju apkalpošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē