Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Fonteins: Latviešu aizceļošana uz ārzemēm ir "stulba"

Latviešu aizceļošana uz ārzemēm ir "stulba", tā ir vieglākā izeja – bēgt, bēgt, bēgt, uzskata Liepājas domes deputāts, mūziķis un atpūtas kompleksa Fontaine īpašnieks Luijs Fonteins jeb īstajā vārdā Stīns Lorenss.

"Man šķiet, ka tas ir stulbi. Tā ir vieglākā izeja – bēgt, bēgt, bēgt. Daudziem no aizbraucējiem ārzemēs ir nepatīkams un slikti apmaksāts darbs, kuru neviens cits negrib uzņemties. Tāpat nākas maksāt ļoti augstu īres maksu, dzīvot gandrīz kā suņiem, dalot mazu dzīvoklīti ar daudziem citiem. Pēc rēķinu nomaksas nekas pāri nepaliek," portālam liepaja24.lv sacīja uzņēmējs.

Viņš intervijā portālam arī atzina, ka daudzi no aizbraucējiem sāk justies kaut kādā veidā īpašāki vai svarīgāki par palicējiem, un, atgriežoties apciemot Latviju, runā ar izteiktu britu akcentu. "Tas ir muļķīgi," sacīja L.Fonteins.

"Man dzīvot nozīmē veidot vidi ap sevi. Imigranti to nedara, tikai strādā un tērē naudu turpat uz vietas [ārzemēs]. Nedaudz atgādina zelta drudzi ASV agrīnajās dienās. Nav tiesa, ka nevar izdzīvot un atrast darbu Latvijā. Reizēm man pat ir grūtības atrast cilvēkus, kas būtu piemēroti manis piedāvātajam darbam," domā Liepājas domes deputāts.

Uz jautājumu, kurš varētu būt cilvēks, ar ko varētu lepoties visa Latvija, L.Fonteins minēja Uldi Sesku un Aivaru Lembergu. "Uldis Sesks. Ups, nē. Varbūt labāk Lembergs. Viņš ir labāks," teica uzņēmējs.

L.Fonteins intervijā Latvijai novēlēja, lai nācija kļūtu atvērtāka un cilvēki nesamierinātos ar valsts izzagšanu. "Lai korupcijai pienāk gals – jo ātrāk, jo labāk. Ja tas nenotiks, vidusmēra strādājošajam cilvēkam pārmaiņas neredzēt," sacīja L.Fonteins.

"Problēma ir tā, ka cilvēki šeit to visu pieņem, uztver kā normu. Es neciešu tādu nostāju, tas nepavisam nav normāli, bet joprojām notiek. Pašlaik politiķi un citi burtiski zog Eiropas Savienības naudu, lai būvētu ceļus  - dārgus, bet sliktas kvalitātes, un citus milzīgus projektus, kas visi ir tiek izmantoti savtīgi. Es vēlos, kaut dzīve vidējam latvietim kļūtu labāka, bet, lai tas notiktu, cilvēkiem jāpiedalās vēlēšanās un vispār vairāk jāpastāv par savu taisnību un interesēm. Pašlaik lielākā daļa cilvēku izvēlas klusēt," klāstīja uzņēmējs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē