Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Gašpuitis: Rūpniecība – divi soļi uz priekšu, viens atpakaļ

Šā gada augustā, salīdzinot ar pērnā gada augustu, rūpniecības izlaide samazinājās par 0,6%. To ietekmēja ražošanas apjoma kritums elektroenerģijas un gāzes apgādē par 15,7% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē par 6,1%. Savukārt apstrādes rūpniecībā produkcijas apjoms turpināja kāpumu - 2,8%.Rūpniecības kopējo apjomu samazinājumu lielā mērā ir veicinājis koģenerācijas stacijās saražotās elektroenerģijas daudzuma kritums, kā arī negatīvās tendences būvniecībā, kas liek sarukt arī ieguves un karjeru izstrādes nozares apjomiem.

Mērenu, taču reizē arī atzīstamu, pieauguma tempu uzrāda apstrādes rūpniecība, kaut arī situācija starp nozarēm saglabājas krasi atšķirīga. Turpmākās perspektīvas turpina balstīties piesardzīgā optimismā. Nenoteiktības līmenis joprojām ir augsts, jo to ietekmē gan vārīgie izaugsmes nosacījumi, gan grūti prognozējamā politiskā vide Eiropā un pasaulē. Klāt ir piepulcējušies daudzi gaidāmās Lielbritānijas izstāšanās no ES radītie nezināmie, kas īpaši aktualizēsies nākamgad. 2017.gadā līdz ar fondu aktīvāku izmantošanu, aktivizēsies ieguves un karjeru izstrāde. Tikmēr vairāku citu nozaru primārais mērķis ir eksports, kas patlaban saskaras ar grūtībām. Taču jāpiezīmē, ka ar līdzīgiem izaicinājumiem saskaras arī citās ES valstis. Sagaidāms, ka arī turpmāk rūpniecības rezultāti šūposies kā pa viļņiem, kas atspoguļos notikumus eirozonā un tās izaugsmes vērtējumus. Tikmēr sarežģījumi Krievijas ekonomikā liek turpināt meklēt šim tirgum alternatīvas. Šā gada astoņos mēnešos rūpniecības, kā arī apstrādes rūpniecības apjomi ir auguši par 3,3%. Lielā mērā tieši no rūpniecības izaugsmes paātrināšanās iespējām izrietēs tas, cik veiksmīga izrādīsies šā gada ekonomikas izaugsme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē