Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Gauss: Var droši pirkt airBaltic biļetes nākamajai vasarai

AirBaltic izpilddirektors Martins Gauss noraida bažas, ka airBaltic varētu būt nākošais Parex, mudina pirkt biļetes un saka: "2003. gadā te, lidostā, bija truši un lapsas, tagad – starptautiska lidosta ar pieciem miljoniem pasažieru."

Ja hokeja mačā jūs būtu parlamenta spīkeres Solvitas Āboltiņas vietā un teiktu runu – līdzjutēji jūs izsvilptu vai atzinīgi aplaudētu?

Skaidrs, ka neizsvilptu. airBaltic ir bijis grūts gads, pirms es sāku darbu. Tagad sabiedrība un jo īpaši starptautiskā prese novērtē mūsu pūles mainīties. Nav nekā, par ko izsvilpt, jo airBaltic ir izdzīvojis ļoti smagā situācijā. Ir progress, kompānija atgriezīsies pie peļņas. airBaltic būs visu Latvijas iedzīvotāju lepnums.

Kad tad būs aplausi?

Ir jau tagad – no pasažieriem, personāla, akcionāriem, starptautiskās preses. Ir noslēgts partnerības līgums par sadarbības lidojumiem ar AirBerlin, notiek intensīvas pārrunas ar AirFrance. Esam noslēguši nodomu protokolu par 10 jaunu nākotnes lidmašīnu iegādi un saņēmuši pirkuma tiesības vēl 10 lidmašīnām. Mums būs viena no jaunākajām flotēm Eiropā.

Vai nav pārāk daudz galvassāpju, vadot kompāniju, ko dažreiz sauc par nākamo Parex?

Nē. Pašlaik vadīt aviolīniju ir grūts darbs visur Eiropā, jo nozare ir grūtībās. airBaltic izmēra un uzdevumu ziņā ir sarežģīta kompānija. Varam sasniegt mērķus.

Vai tas jums ir izdevīgi?

Protams. Man ir laba alga (Ls 19 500 mēnesī + prēmija veiksmes gadījumā – red.). Joprojām ticu, ka latviešiem patīk airBaltic, jo tas ir nacionālais simbols.

Cik bieži pats lidojat ar airBaltic, un kurš par to maksā?

Kā pasažieris vai pilots? Esmu Boeing 737 kapteinis, nākamais lidojums plānots 10. oktobrī. Kā pasažieris es lidoju vismaz divas reizes nedēļā uz Minheni, reizēm sešreiz nedēļā.

Jums ir brīvbiļetes?

Man ir nozares profesionāļu atlaides. Darījumu braucieni nav jāapmaksā.

Visu interviju lasiet rīt, 25. septembrī, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē