Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Grībauskaite: Mēs nedrīkstam padoties agresora šantāžai

Atdzimstošā Krievijas agresivitāte un postpadomju imperiālisms rada visnopietnākos draudus Eiropai un šobrīd nav ne mazākā iemesla mīkstināt Eiropas Savienības sankcijas pret Krievijas Federāciju, brīdinājusi Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

"Mēs nedrīkstam padoties šā agresora šantāžai, kurš, dēvējot sevi par uzvarētāju un Eiropas atbrīvotāju, sācis jaunu karu pret neatkarīgu valsti," intervijā Polijas ziņu aģentūrai PAP uzsvērusi prezidente, kas ceturtdien kopā ar citiem Eiropas valstu līderiem Vesterplatē pie Gdaņskas gatavojas piedalīties Otrā pasaules kara noslēguma 70.gadadienas pasākumos.

"Došos turp, jo tieši tur sākās karš, kuru mums nav tiesību aizmirst," viņa sacījusi. "70 gadus vēlāk miers un stabilitāte Eiropā atkal ir apdraudēti. (..) Šobrīd Ukrainas austrumos tiek nogalināti cilvēki, bet ciniski okupētās Krimas karogs būs redzams parādē Maskavā."

"Lietuviešiem, poļiem un citām Austrumeiropas tautām karš nebeidzās 1945.gada 8.maijā. "Mēs turpinājām ciest no jaunas okupācijas un diktatūras, jaunām nežēlībām un masu deportācijām. Gandrīz 300 000 lietuviešu tika notiesāti un izsūtīti uz nometnēm, daudzi tika nežēlīgi nogalināti vai gāja bojā necilvēcīgos apstākļos," atgādinājusi Grībauskaite.

Lietuvas prezidente paudusi pārliecību, ka Eiropas valstīm ir morāls pienākums kopīgi pretdarboties jebkāda veida agresijai, naidam un citu valstu okupācijai.

"Mūsu pienākums ir nosargāt mieru, demokrātiju un Eiropas tautu brīvību. Mums jābūt pārliecinātiem, ka tādas melnas vēstures lappuses kā holokausts, necilvēciska cietsirdība, agresija un varmācīga Eiropas sadalīšana vairs nekad neatkārtosies," viņa uzsvērusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē