Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ījabs: Latvijas politiskajā sistēmā nepieciešamas izmaiņas

Latvijā politiskā situācija nedarbojas veiksmīgi, tāpēc šaubu par izmaiņām nevajadzētu būt, Valsts prezidenta Andra Bērziņa aicinājumu reformēt valsts pārvaldes modeli vērtē politologs Ivars Ījabs.
"Galvenais jautājums ir par to, vai jaunā sistēma būs labāka," pauž I. Ījabs, tāpēc, viņaprāt, nepieciešama pamatīga diskusija par prezidenta ierosinājumu, kur iesaistīti dažādu nozaru eksperti, tajā skaitā ekonomisti, sociologi, politologi. 

"Ekonomiskā un sociālā dzīve Latvijā pēdējos 20 gados ir mainījusies, taču politiskā dzīve ir stagnācijā," skaidro Ījabs. Viņš uzsver, ka konflikti galvenokārt ir pašu politiķu un partiju vidū, tāpēc par reformām un izmaiņām, ko viņi atbalstītu, ir grūti spriest.

I. Ījabs piekrīt, ka Saeima varētu strādāt labāk ar 80 deputātiem, tomēr pastāv jautājums, ko A. Bērziņš ar deputātu skaita samazināšanu vēlas panākt.

"Ja runa ir tikai par algām, proti, ekonomisko aspektu, tad tas nav motīvs. Bet tādā gadījumā ir jābūt masai, kas pārstāvēs sabiedrību vēl labāk, - cilvēki ar plašu specializāciju. Lielākā problēma Latvijas parlamentā ir nevis ar kvantitāti, bet kvalitāti. Liela daļa deputātu pat vēl īsti nezina, kas parlaments tāds ir."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē