Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Irklis sola mazināt SPRK darbinieku skaitu

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes priekšsēdētāja amata kandidāts Rolands Irklis sola mazināt regulatora darbinieku skaitu.

Šodien Saeimas Tautsaimniecības komisijas sēdē deputāts Ivars Zariņš (SC) kritizēja līdzšinējo SPRK budžeta situāciju, kā arī valdības izvirzīto jauno SPRK padomi, kurā, Zariņa ieskatā, darbosies tikai viens cilvēks, kurš kvalificējas šim amatam, proti, Irklis.

Zariņš arī uzskaitīja virkni SPRK nepadarītu darbu, piemēram, iestādes budžets, kurā izveidojies iztrūkums aptuveni pusmiljona eiro apmērā, tāpat regulatorā ir būtiski audzis to darbinieku skaits, kas nav nepieciešami SPRK tiešo funkciju veikšanai.

Irklis informēja, ka SPRK budžeta jautājumi tika risināti pagājušajā gadā, taču Ekonomikas ministrijā šis jautājums tomēr neguva atbalstu.

Irklis arī piekrita, ka ir jāpārskata regulatora štats un viņš apņēmās jau ar pirmo darba dienu SPRK vadītāja amatā likvidēt regulatora padomes priekšsēdētāja padomnieku funkcijas. Tāpat tiks likvidētas citas palīgfunkcijas, kas nav saistītas ar SPRK tiešo darbību.

Kā ziņots, līdzšinējā SPRK vadītāja Valda Lokenbaha un Irkļa amata pilnvaru termiņš beidzas šā gada 25.februārī. Savukārt pārējo SPRK padomes locekļu - Andra Aniņa, Ineses Ikstenas un Ginta Zeltiņa - pilnvaru termiņš beigsies šā gada 2.jūlijā.

Valdība iepriekš atbalstīja ekonomikas ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) priekšlikumu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) vadītāja amatam virzīt līdzšinējo SPRK padomes locekli Irkli.

Gala lēmums būs jāpieņem Saeimai.

Savukārt SPRK padomes locekļa amatiem tiek virzīti ekonomikas ministres biroja vadītājs, bijušais Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieks Gatis Ābele, EM Enerģētikas departamenta direktore Rota Šņuka, bijušais Latvijas Pasta valdes loceklis un bijušais Privatizācijas aģentūras padomes loceklis Imants Mantiņš, kā arī Konkurences padomes Analītiskā departamenta direktors Intars Birziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē