Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Kots: Autoratlīdzību problēmai vēl risinājums jāmeklē

Mediju koncerns a/s Diena aicina jautājumā par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu (VSAOI) veikšanu no autoratlīdzībām raudzīties objektīvi, sarunās iesaistot nozari un neizdarot politisku spiedienu. A/s Diena valdes priekšsēdētājs Edgars Kots ir pārliecināts, ka Finanšu ministrijas pārsteidzīgais priekšlikums par VSAOI veikšanu no autoratlīdzībām, kas iepriekš nav pietiekami izrunāts ar industrijas un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, apdraud Latvijas informatīvo telpu.

"Mēs nevēlamies konfrontāciju un strīdus, bet gan kopīgi meklēt risinājumus. A/s Diena abām rokām ir par sociālajām garantijām žurnālistiem, taču kompleksa visas nozares problēmu risinājuma ietvaros, nevis no konteksta izrautu un neskaidru motīvu radītu pseidorisinājumu ietvaros. Šobrīd  šis priekšlikums, tuvojoties vēlēšanām, varētu liecināt par politiķu vēlmi konfrontēt mediju vadību, administrāciju, īpašniekus ar satura veidotājiem," norāda Edgars Kots un uzsver, ka laikā, kad Latvijā notiek pāreja no lata uz eiro, sabiedrībai ir nepieciešama kvalitatīva, analītiska informācija par pietiekami zemām izmaksām.

Nodokļa priekšlikuma īstenošanas gadījumā a/s Diena valdes priekšsēdētājs paredz drukātās preses cenu celšanos, jo lielākā daļa komercmediju neatkarīgi no sfēras šobrīd nestrādā ar tādiem finanšu rādītājiem, kas pat daļēji varētu nosegt uzņēmumu izmaksas par VSAOI veikšanu no autoratlīdzībām, jo arī peļņai no reklāmas tirgus neesot pieaugoša tendence. Taču, objektīvi izvērtējot ekonomisko situāciju un cilvēku pirktspēju Latvijā, šāds solis nebūtu vēlams, jo "ļoti bieži cilvēki atsakās no preses un informācijas iegādes tikai tāpēc, ka nevar nomaksāt rēķinus".

A/s Diena aicina uz šo jautājumu raudzīties kompleksi, ņemot vērā iepriekš minētās mediju tirgus iezīmes. Kā vienu no risinājumiem nodokļa ieviešanas gadījumā a/s Diena saredz, piemēram, valsts palīdzību medijiem informācijas piegādes izmaksu segšanā, drukātās preses gadījumā sedzot pasta izmaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē