Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kredītdevējs: PTAC piespriestais sods ir nepamatots un juridiski nekorekts

AS 4finance uzskata, ka uzņēmuma zīmoliem Latvijā SMScredit.lv un Ondo.lv piespriestais kopējais naudas sods 136 tūkstošu eiro apmērā no Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) puses ir nepamatots un juridiski nekorekts. PTACskatījumā 4finance grupas uzņēmumi ir pārkāpuši patērētāju kolektīvās intereses, portālu Diena.lv informēja 4finance pārstāvji.

2016. gada sākumā stājās spēkā izmaiņas Patērētāju tiesību aizsardzības likumā (PTAL). PTAC un 4finance strīda pamatā ir viena nianse PTAL grozījumos - vai kredīta pagarinājuma maksas apjomu ir jāiekļauj procentu aprēķināšanas kārtībā. 4finance kopā ar citiem Latvijas alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas (LAFPA) biedriem ir konsultējušies ar vairākiem tiesību zinātņu ekspertiem, tai skaitā Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Profesionālās pilnveides un tālākizglītības centra juristiem, Latvijā vadošo zvērinātu advokātu biroju (Cobalt, Kronbergs Čukste Derling) ekspertiem, kas ir norādījuši, ka veids, kā nozares uzņēmumi 2016. gada pirmajā pusē piemēroja jaunās PTAL normas, ir korekts un atbilst Saeimas pieņemtajam regulējumam.

"4finance ir atbildīgs uzņēmējs, kas iestājas par godīgu komercpraksi, un novērtē to, ka nozari uzraugošā institūcija PTAC seko līdzi nozarē notiekošajam. Vienlaikus mēs iestājamies par godprātīgu attieksmi, vienotu izpratni par nozari regulējošiem noteikumiem arī no PTAC puses. Izvērtējot PTAC piespriesto sodu, tā argumentāciju, apsveram iespēju vērsties tiesā, lai pierādītu savu taisnību," norāda 4finance Latvijas vadītājs.Gvido Endlers.

 

 

Top komentāri

Nelabojams
N
Pareizi, sods ir juridiski nekorekts. Par augļošanu pienākas pants no krimināllikuma.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē