Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

LAMB: Skolēnu dziesmu svētku laikā autovadītājiem jābūt iecietīgiem; policijai jāstrādā pastiprinātā režīmā

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā autovadītājiem ir svarīgi apzināties, ka Rīgā būs bērni no visas Latvijas, arī vietām, kur satiksme nav ne tuvu tik intensīva kā galvaspilsētā, norāda autokluba LAMB prezidents Juris Zvirbulis.

Zvirbulis iesaka autovadītājiem būt iecietīgiem, piebremzēt un palaist bērnus pāri ceļam, ja arī viņi to šķērso neatļautā vietā, nevis "skaļi signalizēt un kratīt kulaku". Viņš uzskata, ka skolēnu dziesmu svētki Rīgā ir laiks, kad arī Ceļu policijai ir jāstrādā pastiprinātā režīmā un jābūt redzamai, lai "ar savu klātbūtni mazinātu dažu pārgalvju vēlmi spiest gāzes pedāli līdz galam, braukt agresīvi vai citādi pārkāpt satiksmes noteikumus".

Nopietnām pārdomām noderot statistika - 2014.gadā Latvijā ceļu satiksmes negadījumos dažādus ievainojumus kopumā guvuši 2275 bērni un jaunieši vecumā līdz 35 gadiem un 49,4% no viņiem bijuši mazaizsargātie satiksmes dalībnieki - gājēji, riteņbraucēji un mopēdisti. Viņš secina, ka gājējiem un riteņbraucējiem ir pietiekami liels īpatsvars cietušo vidū pat ikdienā.

Tā kā daļa svētku dalībnieku varētu izmantot velosipēdus, lai nokļūtu uz mēģinājumu vai koncertu vietām, autovadītājiem būtu arī pastiprināta uzmanība jāpievērš riteņbraucējiem, kuru skaits svētku laikā palielināsies.

Autoklubam LAMB kā sabiedriskai organizācijai ir 20 gadu pieredze satiksmes drošības procesu analīzē. Dalība Starptautiskajā Automobiļu federācijā (FIA), kurā ir miljoniem biedru 132 pasaules valstīs, sniedz zināšanas par satiksmes drošības aktualitātēm piecos kontinentos.

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā, no 4.jūlija līdz 12.jūlijam, Rīgā uzņems aptuveni 37 400 Latvijas pilsētu un novadu bērnus un jauniešus, kā arī kolektīvus no latviešu diasporām, kas izteikuši vēlmi piedalīties svētkos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē