Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Līdaka pieļauj, ka Sabiedrības saliedētības komisijas darba augļi varētu būt sapuvuši

Ņemot vērā, ka tuvojas 16.marts un 9.maijs, visiem būs iespēja baudīt Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas darba augļus un varbūt šie augļi būs sapuvuši, šodien komisijas sēdē sacīja Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka (ZZS).

Viņš norādīja, ka tamdēļ nesaprot, kāpēc komisija ir izvēlējusies nākt ar iniciatīvu jautājumā par Latvijas kultūras kanonu un kāpēc šim jautājumam būtu jābūt komisijas prioritātei. Politiķis gan arī piebilda, - ja jau šis jautājums ir iekļauts darba kārtībā, tad var pie tā strādāt.

Taujāts sīkāk par saviem uzskatiem, Līdaka norādīja, ka Sabiedrības saliedētības komisija jau ļoti aktīvi darbojas, lai panāktu saskaņu starp Otrajā pasaules karā karojošajiem. "Mūsu komisijai būtu jāanalizē situācija, kas attiecas uz šā gada 16.martu. Nav noslēpums, ka šis ir pašvaldību vēlēšanu gads un var aktivizēties vieni vai otri radikāļi - es šeit gan drīzāk domāju [Vladimiru] Lindermanu," sacīja politiķis, kurš vēlas, lai iesaistītās puses rīkotos pēc principa, kāds tiek ievērots 9.maijā, kad neviens netraucē publiski notiekošo procesu norisi.

Līdaka vērš uzmanību gan uz iespēju komisijai konsultēties ar drošības iestāžu pārstāvjiem, gan uz iespēju nākt klajā ar savu paziņojumu šajā jautājumā.

Sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis (VL-TB/LNNK) aģentūrai LETA sacīja, ka tiks apspriests, vai komisijai nākt ar savu paziņojumu saistībā ar tuvojošos 16.martu. Esot jāņem vērā, ka komisija nestrādā drošības iestāžu vietā. Latkovskis skaidroja, ka saistībā ar komisijas uzdevumiem ir jānošķir sabiedrības saliedētības veicināšana no dažādām provokācijām - komisijas uzdevums nav "ņemties" ar provokācijām.

Politiķis komisijas sēdē norādīja, ka jautājumu par kultūras kanonu politiķi skata no sabiedrības saliedētības un vienotas kultūras veidošanas viedokļa.

Minētajos datumos daļa iedzīvotāju pulcējas dažādās vietās pilsētas centrā, lai atzīmētu tā dēvēto Leģionāru piemiņas dienu 16.martā un tā saukto Uzvaras dienu 9.maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē