Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

LŽA: LNO un TVNET lieta ir paraugprāva, lai atturētu medijus no kritikas

Latvija Žurnālistu asociācija (LŽA) uzskata, ka LNO un TVNET strīds ir paraugprāva, lai atturētu medijus no drosmīgas kritikas, kas veltīta dažāda līmeņa amatpersonām.

LŽA uzskata par nesamērīgu Rīgas apgabaltiesas apelācijas instances spriedumu strīdā starp LNO un portālu TVNET. Tiesas piespriestā kompensācijas summa par LNO amatpersonu godam un cieņai nodarīto kaitējumu 50 000 EUR ir neatbilstoša nodarījuma smagumam un mediju finanšu situācijai Latvijā.

LŽA biedru pieredze liecina, ka tiesnešiem Latvijas tiesās nav laikmetam atbilstošas izpratnes par mediju tiesībām un pienākumiem. Strīdi, kuros iesaistīti preses pārstāvji, tiek izskatīti kā strīdi starp civilpersonām, kas risina savus privātos jautājumus, ignorējot mediju uzdevumus un tiesības.

Tiesas zālē izskanējušie argumenti un replikas liek domāt, ka LNO un TVNET strīds ir paraugprāva, lai atturētu medijus no drosmīgas kritikas, kas veltīta dažāda līmeņa amatpersonām.

Šis gadījums ir netipisks tiesu praksei mediju lietās, jo strīds nav par ziņu patiesumu vai nepatiesumu, bet par izteiktā viedokļa samērīgumu. Rīgas apgabaltiesa izlēmusi, ka pārāk kritisks viedoklis Latvijā maksā 50 000 EUR.

Šāds sods ir nesamērīgs mediju finansiālajam stāvoklim. Uzliekot par pienākumu maksāt 50 000 EUR, tiesa praktiski apdraud medija tālāko pastāvēšanu.

Top komentāri

Garamgajejs
G
Kritika un klaja rupjība ir divas dažādas lietas. Žēl, ka žurnaļugas to nesaprot
Cepums
C
aha, kurā vietā tur ir kritika? Liet samazgas lai manipulētu ar sabiedrību un, konkrētajā gadījumā, Operu - tā ir kritika? Pelnīti atrāvās.
nja?
n
Žagara kompānija cūkojas pret LNO?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē