Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Mamikins aicina dot vairāk naudas specdienestiem

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins (Saskaņa) uzskata, ka vairāk līdzekļu ir jāiegulda tiesībsargājošo iestāžu nostiprināšanā.Intervijā aģentūrai LETA Mamikins pauž viedokli, ka terorisma akti, kādi notika Parīzē, var atkārtoties. "Negribu nevienu biedēt, bet atkārtošanās varbūtība ir liela.

Es esmu par to, lai vislielākās pilnvaras tiktu piešķirtas speciālajiem dienestiem. Es to atkārtošu visur, kur varēšu. Pirms teroraktiem Parīzē mums, EP sociāldemokrātiem, pateicoties vāciešiem un francūžiem, svarīgākas likās cilvēktiesības un personas tiesības uz privātumu, ko mēs sargājām. Tagad mūsu politiskā grupa ir mainījusi savu nostāju un uzskata, ka līdzekļi ir jāiegulda tiesībsargājošo iestāžu nostiprināšanā," sacīja Mamikins.Pēc viņa teiktā, Rietumu valstīm ir jākooperējas ar Krieviju, kurai ir uzkrāta milzīga pieredze terorisma apkarošanā. Kā norāda Mamikins, Francijas drošības dienesti bija slaveni ar savu filigrāno darbu, viņi zināja jau iepriekš, kas un kur notiek. Nelaime esot tā, ka Parīzes terorakti tika plānoti kaimiņvalstī Beļģijā.Kā tika runāts EP Ārlietu komitejā, problēmas rada valstu specdienestu nevēlēšanās dalīties ar viņu rīcībā esošo informāciju, skaidro eiroparlamentārietis. Tagad labākajā gadījumā mēneša laikā tiekot atbildēts uz rakstisku informācijas pieprasījumu, taču informācijas apritei jābūt operatīvai, nepieciešamas kopīgas datubāzes, pārliecināts EP deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē