Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Matīss: Transports ir konkurēt spējīgas Eiropas stūrakmens

Transports ir viens no stūrakmeņiem, lai varētu veiksmīgi turpināt būvēt iekļaujošu un konkurētspējīgu Eiropu, šodien uzstājoties Eiropas Parlamenta Transporta un tūrisma (TRAN) komitejā, norādīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība), iepazīstinot ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē prioritātēm transporta jomā. 

Kā informē Satiksmes ministrijā, Matīss atzina, ka "no mūsu kontinenta ģeogrāfisko īpatnību, tā iedzīvotāju interešu un globālā tirgus prasību viedokļa sabalansēta, bet vienlaicīgi uz nepārtrauktu attīstību vērsta, vienota un droša Eiropas transporta sistēma, kas ir balstīta uz inovatīviem un ilgtspējīgiem infrastruktūras un loģistikas risinājumiem, ir ne tikai mūsu visu kopējs izaicinājums, bet arī nepieciešamība". 

Viņš apliecināja, ka Latvijas prezidentūra strādās pragmatiski un konstruktīvi kopsolī ar dalībvalstīm. Turklāt Latvijas programma transporta jomā ir bagāta ar iniciatīvām un sakrīt ar jaunās Žana Kloda Junkera vadītās EK idejām un prioritātēm, kas vērstas uz izaugsmi, konkurētspēju un ilgtspēju. Matīss apliecināja cerību, ka Latvijai kopīgi ar EP izdosies rast veiksmīgu kompromisu, lai ar labāka regulējuma palīdzību ES iedzīvotāji un uzņēmēji vēl plašāk izmantotu vienotā tirgus priekšrocības transporta jomā. 

Viena no Latvijas prezidentūras prioritātēm būs Eiropas dzelzceļa tīkla nostiprināšana. Gaisa transporta jomā Latvijas prezidentūra turpinās darbu pie ES Padomes priekšlikuma attiecībā uz gaisa pasažieru tiesībām. Diskusijas darba grupā pamatā tiks koncentrētas uz neatrisinātajiem jautājumiem, lai virzītos uz priekšu šajā jautājumā. Tāpat Latvija prezidentūras laikā pievērsīs pastiprinātu uzmanību bezpilota lidaparātu jautājumiem. Šī tēma tiks aktualizēta augsta līmeņa konferencē par tālvadības gaisa kuģu sistēmām, kas 5.-6.martā notiks Rīgā. 

Rīt, 21. janvārī, ministram paredzēta uzstāšanās EP Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas (ITRE) komitejā. Ministrs parlamentāriešus iepazīstinās ar Latvijas prezidentūras prioritātēm telesakaru jomā. Vizītes gaitā Matīsam plānota tikšanās ar ES transporta komisāri Violetu Bulcu un ES komisāru digitālās ekonomikas un sadarbības jautājumos Ginteru Etingeru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē