Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Mūrniece: Apdraudējumu apkārtējiem rada gājiena noliedzēji, nevis organizētāji

Domāju, ka Mozaīka noteikti neatteiksies no savas idejas, ja viņi ir pauduši, ka vēlas šogad šo pasākumu rīkot. Un tās tiešām ir viņu tiesības, portālam Diena.lv uzsvēra bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Jo vairāk Rīgas domes deputāti aicinās Mozaīku no kaut kā atteikties, jo otrai pusei lielāks stimuls no šīs idejas neatteikties, uzskata L. Mūrniece. “Tā ideja vienmēr ir bijusi pierādīt, ka cilvēkiem ir tiesības paust viedokli, tiesības pulcēties, iet un darīt to, ko viņi vēlas likumā noteiktajā kārtībā. Jo vairāk tas tiek aizliegts, jo vairāk cilvēkiem principiāli nostāja varētu būt izmantot savas Satversmē noteiktās tiesības.”

Tāpat L. Mūrniece norādīja, ka atsevišķu domes deputātu naidīgā nostāja neveicina savstarpēju dialogu - ja deputāti būtu noskaņoti miermīlīgāk, tad būtu iespējams abpusēji vienoties. “Abpusēji vienojoties varētu tiešām kaut kādu miermīlīgu risinājumu rast, kuru dome neapkarotu, savukārt pasākuma organizētāji nāktu pretim un dialoga ceļā varbūt atrastu kaut kādu risinājumu.”
Tāpat viņa uzsvēra, ka gājiena organizētāji parasti nerada nekādus apdraudējumus apkārtējiem – to dara šī pasākuma noliedzēji. Ja būtu iespējama sadarbība un veids, kā vienoties par mierīgu pasākumu norisi, tad gājiens noritētu labvēligākā gaisotnē, taču tas visticamāk nebūs iespējams atsevišķu Rīgas domes deputātu kareivīgās nostājas dēļ, pieļāva L. Mūrniece. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē