Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Mūrniece: Uzveikt izaicinājumus spēsim tikai stiprā Eiropas Savienībā

"Migrācijas, pieaugošās sociālās nevienlīdzības, finanšu un ekonomiskās situācijas radītos izaicinājumus mēs spēsim uzveikt tikai kopīgiem spēkiem. Suverēnu valstu sadarbība un solidaritāte ir Eiropas Savienības (ES) idejas pamatvērtības," tā ES valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē Luksemburgā uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka ES tās dalībvalstīm un iedzīvotājiem piedāvā virkni priekšrocību, un pauda gandarījumu, ka Latvijā ES, kas balstīta uz brīvu, vienlīdzīgu un suverēnu valstu sadarbību, ir plašs sabiedrības atbalsts.

Ikviena ES pilsoņa interesēs ir tāda Eiropas Savienība, kuras dalībvalstis cieši sadarbojas, spējot rast efektīvus risinājumus. 

Vienlaikus izaicinājumi, ar kuriem patlaban saskaras pasaule, ar jaunu sparu aktualizējuši diskusiju par Eiropas Savienības nākotni, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

"Latvija uzskata, ka ikkatrs ES tālākas attīstības solis ir jāizvērtē atsevišķi, proti, nacionālajiem parlamentiem ir jāizmanto Lisabonas līgumā nostiprinātās tiesības izvērtēt katras likumdošanas iniciatīvas atbilstību subsidiaritātes un proporcionalitātes principam," uzsvēra Mūrniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē