Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pabriks: Vienota un spēcīga sabiedriskā medija izveide ir nacionālās drošības interesēs

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks uzskata, ka vienota un spēcīga sabiedriskā medija izveide ir nacionālās drošības interesēs un nedrīkstētu vilcināties ar tā izveidi. Šādu viedokli ministrs pauda pēc iepazīšanās ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izstrādāto detalizēto prezentāciju par sabiedrisko mediju attīstības scenārijiem pirms konceptuāla lēmuma pieņemšanas Ministru kabinetā.

„Laikā, kad informācijas vide ir tik sadrumstalota un daudzveidīga, vienotas un nacionālas informācijas telpas radīšana, kas tirgū piedāvātu kvalitatīvu un analītisku saturu, ir būtisks nacionālās drošības jautājums. Uzskatu, ka viena daudzfunkcionāla sabiedriskā medija izveide ir stratēģiski nozīmīga investīcija, jo nodrošinās mazāku ārvalstu mediju ietekmi un veicinās sabiedrības saliedētību,” uzskata A.Pabriks. 

NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants, NEPLP loceklis Gints Grūbe un Latvijas televīzijas prokūrists Gints Miķelsons aizsardzības ministru Arti Pabriku iepazīstināja arī ar šā brīža situāciju mediju tirgū, vienota sabiedriskā medija izveidošanas priekšrocībām, tā attīstības plānu un nepieciešamo finansējumu. Viņi uzsvēra, ka vienota sabiedriskā medija izveide ļaus daudz efektīvāk izmantot pieejamos resursus, kā arī veicinās medija klātbūtni dažādās moderno tehnoloģiju platformās, kurās līdz šim tas pārstāvēts minimāli.

Ministrs pauda atbalstu šādam attīstības scenārijam norādot, ka mūsdienās, kad ar moderno tehnoloģiju starpniecību medijiem ir iespēja sasniegt globālas auditorijas un ietekmēt sabiedrisko domu, valsts drošība un aizsardzība nav iedomājama bez laikmetīga sabiedriskā medija, kas strādātu visas sabiedrības interesēs. 

NEPLP pārstāvji uzsvēra, ka līdz 2018. gadam sabiedriskajam medijam ir jāspēj piedāvāt Latvijā ražotu saturu daudz vairāk nekā līdz šim, jākļūst par līderi analītiskas informācijas nodrošināšanā un jāatgūst sabiedrības uzticība. Tāpat viņi akcentēja sabiedriskā medija lomu nacionālās identitātes, valodas, kultūras un sociālās atmiņas stiprināšanā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē