Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Parādnieks: Jāizvērtē, vai brīvdienu no 1.maija nevar pārcelt uz 11.novembri

Jaunas brīvdienas noteikšana nav nepieciešama un tas pašlaik nav aktuāls jautājums, aģentūrai LETA sacīja Saeimas deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK). Viņaprāt, drīzāk varētu būt runa par vienas brīvdienas aizstāšanu ar citu brīvdienu. Piemēram, jāizvērtē, vai 11.novembra notikumi nav svarīgāki par 1.maija notikumiem un vai brīvdienu no 1.maija nevar pārcelt uz 11.novembri, skaidroja deputāts.

Zatlera reformu partijas (ZRP) priekšlikums par vienas brīvdienas piešķiršanu ikvienam Parādniekam nav saprotams un nav pieņemams. Savukārt kompromisu meklēšana starp šo variantu un nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) ideju noteikt par brīvdienu 11.novembri viņam šķiet absurda.

Politiķis piebilda, ka runā kā deputāts, nevis frakcijas vārdā.

1.maijā tiek svinēti Darba svētki un Latvijas Satversmes sapulces sasaukšanas diena.

Kā ziņots, Saeima ceturtdien nobalsoja pret apvienības Saskaņas centrs priekšlikumu grozīt likumu Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām un noteikt pareizticīgo Ziemassvētkus 7.janvārī par svētku dienu.

LETA jau ziņoja, ka VL-TB/LNNK uzskata, ka par brīvdienu prioritāri vajadzētu noteikt Lāčplēša dienu, 11.novembri.

Savukārt ZRP Saeimas frakcija 22.februārī nolēma izveidot darba grupu, kas strādās pie grozījumiem Darba likumā, lai piedāvātu vienu īpašu brīvu dienu gadā, kas varētu tikt izmantota pēc katra darbinieka reliģiskajiem vai ģimenes ieskatiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Arī tu, brāli Progresīvais…

Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

Biedra Sji turneja

Pēc piecu gadu pārtraukuma vizītē Eiropas valstīs ir ieradies Ķīnas līderis Sji Dziņpiņs, kurš jau paviesojies Francijā (Eiropas Savienības šobrīd vadošajā valstī), bet tagad dodas uz savu ieinteresē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē