Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Prezidents atstāj slimnīcu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien izrakstīts no Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas, informē Valsts prezidenta kanceleja.

Valsts prezidenta ārstējošie ārsti pēc kontrolizmeklējumu rezultātiem secina, ka atveseļošanās procesā pielietotā terapija uzrāda pārliecinoši pozitīvu dinamiku. Pacienta veselības stāvoklis ļauj viņam arvien aktīvāk iesaistīties un līdzdarboties savas veselības atjaunošanā.

Turpmākā ārstēšanās un rehabilitācija tiks nodrošināta Nacionālajā rehabilitācijas centrā Vaivari profesionālu un pieredzējušu speciālistu vadībā. Ārsti norāda, ka līdztekus kardioķirurģijas rehabilitācijas programmai vēl nepieciešams turpināt antibiotiku kursu. Šāda terapija atbilst starptautiskām vadlīnijām sepses infekcijas saslimšanas gadījumos.

Stradiņa slimnīcas ārsti arī šajā atveseļošanās posmā aicina Valsts prezidenta galveno uzmanību veltīt pilnīgai veselības atgūšanai.

"Šobrīd visvairāk pietrūkst svaiga gaisa un aktivitāšu, jo slimnīcā ir karantīnas režīms, ārā nevar iet un pārsvarā ir sēdošs un gulošs režīms," tā LTV raidījumam Rīta Panorāma par atveseļošanās laiku slimnīcā sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Protams, ir fiziskās nodarbības, bet tas nav tik aktīvi kā, piemēram, pusotru stundu noskraidīt basketbola laukumā," sacīja valsts pirmā persona. 

Vējoņa veselības stāvoklis saasinājās pēc tam, kad pagājušā gada nogalē viņš ar paaugstinātu ķermeņa temperatūru gāja uz darbu un turpināja veikt savus amata pienākumus, nevis palika mājās un ārstējās.

Uz jautājumu, kā prezidents jūtas, Vējonis atteica, "kā var justies, kad slimo?" un norādīja, ka jebkurš, kurš slimo ar kādu kaiti, priecīgs neesot. "Ir īpašs režīms, jāklausa ārsti - ikdienā tas ir ļoti sarežģīti, jo mēs visi domājam, ka esam gudrāki par ārstiem un skrienam uz darbu ar temperatūru, bet pēc sava piemēra varu teikt, ka ārsti ir jāklausa un slims uz darbu skraidīt nevar. Ja jūtamies slimi, tad izārstējamies un nepakļausim riskam pārējos cilvēkus un savu veselību," ieteica valsts pirmā persona. 

Prezidents atklāja, ka viņu pavisam drīz izrakstīs no slimnīcas, jo veselība uzlabojas un rādītāji kļūst labāki, taču būs jāturpina atveseļošanās process rehabilitācijas centrā Vaivari. Viņš uzsvēra, ka speciālisti, ārsti un medicīnas personāls Latvijā tiek pārāk maz novērtēti. "Mums ir ķirurgi ar zelta rokām, nemaz nav jādodas uz ārzemēm, visu var izārstēt tepat Latvijā pie mūsu ārstiem," piebilda Vējonis. 

Prezidents visām aktualitātēm sekojis līdzi visu atveseļošanās procesu, izmantojot televīziju, internetu, kā arī regulāri tiekoties ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), pārrunājot valdības aktuālos darbus un lēmumus. Tāpat aktīva komunikācija notikusi arī ar viņa šī brīža aizvietotāju Saeimas spīkeri Ināru Mūrnieci (NA). 

Jau ziņots, ka Vējonis 18.janvārī tika nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā, lai nodrošinātu atveseļošanos no vīrusa infekcijas. Izvērtējot Valsts prezidenta veselības stāvokli, ārsti 19.janvārī nolēma turpmāku prezidenta ārstēšanu veikt Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā atbilstoši tās profilam. Prezidentam bija nepieciešams veikt papildu izmeklējumus un darbības tālākas infekcijas riska novēršanai. 

Mainīts virsraksts un pievienotas pirmās četras rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē