Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Rajevskis: Saskaņas nākšana pie varas lielākajās Latvijas pilsētās ir likumsakarīga

Partija Saskaņa maksimāli izmantojusi to, ka atrodas opozīcijā un nepiedalās valsts pārvaldē, tādēļ partijas nākšana pie varas lielākajās Latvijas pilsētās ir likumsakarīga, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda sabiedrisko attiecību aģentūras Mediju tilts līdzīpašnieks, politologs Filips Rajevskis.

Viņaprāt, Saskaņas panākumi lielā mērā apliecina partijas opozicionāru statusu, un Saskaņa ir labi izmantojusi situāciju, ka tā ir opozīcijā esošajai varai. "Tas, ka viņi ir kreisi ideoloģiski, labi saskan ar to, kas notiek pašvaldībās kopumā. Ja raugāmies uz pašvaldību priekšvēlēšanu kampaņu, visās pašvaldībās bija ļoti kreisi solījumi, kas ļoti labi saskan ar viņu ideoloģisko platformu, tādēļ šī situācija ir diezgan likumsakarīga," uzskata politologs.

Rajevskis uzsvēra, ka tagad šo pašvaldību vēlētājiem būs iespēja iepazīties ar jauno pilsētas varu un izdarīt savus secinājumus. Tomēr vienlaikus viņš Saskaņas panākumus pašvaldību vēlēšanās neuztver kā nopietnu atspēriena punktu gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, skaidrojot to ar atšķirībām Saeimā un pašvaldībās.

"Saskaņa ir bijusi ļoti konsekventa, jo nelauž līgumu ar partiju Vienotā Krievija, aktīvi uzstāj uz attiecībām ar Krieviju un nemainīgi negatīvi attiecas pret Latvijas līdzdalību NATO. Šī būs tā robeža, kas Saskaņai kā kreisajiem neļaus pilnīgi izpausties, jo, lai gan cilvēkiem varētu patikt kaut kādi ideoloģiski punkti viņu programmā, tomēr nedomāju, ka vairums cilvēku ir tik prokrieviski orientēti," norādīja Rajevskis.

Jau ziņots, ka šodien Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja amatā atkārtoti ievēlēts Saskaņas saraksta līderis Aleksandrs Bartaševičs, par kuru balsoja desmit deputāti, pret bija divi. Viņš bija vienīgais kandidāts pilsētas domes priekšsēdētāja amatam.

Tikmēr ar balsu vairākumu Daugavpils pilsētas domes vadītāja amatā ievēlēts Saskaņas saraksta līderis Andrejs Elksniņš, līdz ar ko šis politiskais spēks nonācis pie abu Latvijas lielāko pilsētu vadības grožiem. Koalīciju Daugavpils domē izveidojusi Saskaņa un Riharda Eigima Mūsu partija, ārpus tās atstājot līdzšinējā domes priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša pārstāvēto Latgales partiju.

Līdz ar to šobrīd Saskaņa ieguvusi varu Daugavpilī, Rēzeknē, Rīgā, bet Jūrmalā Saskaņa veidos koalīciju ar ZZS.

Top komentāri

ZZS bloķēšanās ar Saskaņu
Z
Lai varētu turpināt veiksmīgi iesākto Jūrmalas izzagšanu, ZZS izveidoja koalīciju ar Saskaņu. Rakstā minētais, ka Saskaņa veidoja koalīciju ar ZZS, nav gluži precīzs, jo patiesībā bija otrādi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē