Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

RD Vienotība: Rīgas namu pārvaldnieka valde nespēj pildīt savus pienākumus

Partijas Vienotība Rīgas domes deputātu frakcija pieprasa atstādināt Rīgas pašvaldības SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) valdi, jo tā netiek galā ar veicamo uzdevumu - kvalitatīva apsaimniekošanas pakalpojuma nodrošināšanu un jau vairākkārt notikušas finanšu mahinācijas, portālam Diena.lv apgalvoja Rīgas domes opozīcijas deputāti no Vienotības.

Frakcija atgādināja, ka tad, kad no RNP pazuda 247 000 latu valde to pamanīja tikai pēc gada, turklāt, tikai mēnesi pēc šo nelikumību konstatēšanas valde vērsās tiesībsargājošās institūcijās.

Vēl ne tik sen, tika apzagts RNP iecirknis Valdemārs, pazuda viens dators, lai gan it kā nekā svarīga, kā apgalvo vienīgi RNP, tomēr tieši iecirknī Valdemārs KNAB 2011. gadā aizturēja divus darbiniekus aizdomās par kukuļņemšanu. "Sakritība, ir pārāk liela," uzskata deputāti.

Vienotība deputātu rīcībā nonākusi neoficiāla informācija, ka no amata RNP atbrīvotas vairākas augsta līmeņa amatpersonas, tai skaitā tehniskais direktors, jo tie izsaimniekojuši iedzīvotāju naudu, kura iekasēta par dzīvojamo māju apsaimniekošanu un remontiem.

"Ja valde neredz, kas notiek viņiem degungalā, tad ko viņi redz un ko viņi vispār dara, un par ko algu saņem, ja apkārt tāds bardaks?" neizpratnē ir deputāti.

"Šie gadījumi ir apliecinājums tam, ka "mega organizācijas" - RNP izveidošana, palielinājusi korupciju un naudas līdzekļu izlietojuma nepārskatāmību. Nekas nav mainījies - namu pārvalžu vadītāji pārsaukti par iecirkņu vadītājiem, pieaudzis SC pietuvināto personu "štats" un izveidota valde, kas algā saņem tūkstošus," sacīja domes deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē