Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Reizniece-Ozola: Uzņēmēji būs spiesti maksāt lielākas algas

Ņemot vērā Latvijas ekonomikas izaugsmes tempus un to, ka jau patlaban pietrūkst cilvēku resursu, uzņēmēji būs spiesti palielināt darbinieku algas, intervijā Latvijas Radio sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa norādīja, ka Latvijas ekonomikas attīstības prognozes ir labas, tautsaimniecība virzās attīstības virzienā. Tas esot pateicoties diviem priekšnosacījumiem. Viens no tiem ir Eiropas Savienības finansējums, kas palielina investīciju apjomus - šogad tie ir 400 miljoni eiro, nākamgad 600 miljoni eiro. Šīs investīcijas "iekustina" vairākas nozares, piemēram, būvniecību. Savukārt otrs ekonomikas attīstību veicinošais faktors esot nodokļu izmaiņas.

Tomēr joprojām pastāv virkne problēmu, atzina ministre. Lai gan bezdarba līmenis krītas, taču nodarbināto skaits nepieaug. Līdz ar to pietrūkst cilvēku resursu, tas var bremzēt ekonomikas tālāku attīstību. Uz šo problēmu norādīts arī Uzņēmēja Dienas publikācijā, kur eksperti atzina - uzņēmējiem jāgatavojas konkurences cīņai par darbiniekiem.

Kā uzskata Reizniece-Ozola, darba tirgus situācija liecina, ka jāsteidzas ar izglītības reformu, kā arī tiek prognozēts algu kāpums 6-8% apmērā. "Uzņēmēji būs spiesti maksāt vairāk," sacīja ministre, vienlaikus piebilstot, ka jāsabalansē, lai algu kāpums nebūtu lielāks nekā produktivitāte.

Top komentāri

maksāt vairāk
m
Vai tu esi naiva vai stu..? Uzņēmēji ir ieinteresēti vispirms piepildīt savas kabatas. Vēlāk var domāt par pārējiem! Tas, ka esam ES un saņemam finansējumu vēl neko nenozīmē, ka uzņēmēji – vadība rīkosies kā rietumos. Vairums joprojām stādā ar padomju metodēm.
Toties...
T
...politiķiem pietuvinātie uzņēmēji kā A.Romaņuks (SIA "Euro-Auto") var jau veselu gadu neko nemaksāt (NSL, ZZS)... vai nav forši divus miljonus tā ieekonomēt?
maksāt mazākas algas ir izdevīgāk
m
Latvijas nodokļu sistēma ir veidota tā, ka maksāt mazākas algas ir izdevīgāk. To nosaka gan murgainais diferencētais minimums, gan augstās nodokļu likmes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē