Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rinkēvičs: Nevajag pārvērtēt Jaunā viļņa nozīmi

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) aicina nepārspīlēt, minot, kādi varētu būt zaudējumi, ja Latvijā turpmāk vairs nenotiks konkurss Jaunais vilnis.

Tā ir Jaunā viļņa organizatoru izšķiršanās, kur viņi rīkos festivālu, žurnālistiem šodien teica Rinkēvičs. "Ja viņi vēlas savu festivālu rīkot kaut kur citur, es par to galīgi nebēdājos," atzina ministrs.

Turklāt viņš aicina kritiskāk paskatīties uz runām par to, cik lielu un neatgriezenisku zaudējumu Latvijai nodarīs Jaunā viļņa aiziešana. Viņš aicināja beigt pārspīlēt ar runām, ka tas Latvijai radīs vairākus desmitus miljonu eiro lielus zaudējumus.

"Mēs savu pozīciju skaidri paudām ar atsevišķiem cilvēkiem, kuru pozīcija bija ļoti agresīva saistībā ar to, kas notiek Ukrainā. Ja kādam liekas, ka šādu festivālu vairs nevar īstenot bez šiem cilvēkiem, un viņi to vēlas darīt citur, tad tas ir viņu lēmums," noteica Rinkēvičs.

Kā portāls Diena.lv jau ziņoja, konkursa prezidents Igors Krutojs vakar sacīja, ka tiek meklēta jauna festivāla norises vieta, norādot, ka pretendentu vidū ir Krima, Soči, Baku, Kaļiņingrada un Kazaņa.

Šogad neilgi pirms konkursa sākuma Latvijas ārlietu ministrs Rinkēvičs paziņoja, ka Latvijas melnajā sarakstā tiek iekļauti trīs pazīstami krievu estrādes pārstāvji - Josifs Kobzons, Oļegs Gazmanovs un Valērija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē