Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rozenvalds: ZZS reitingu kāpumu veicināja veiksmīgā darbība valdības veidošanā

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitingu kāpumu pozitīvi iespaidoja politiskā spēka veiksmīgā darbība valdības veidošanas procesā, uzskata Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāns Juris Rozenvalds.

Viņš aģentūrai LETA sacīja, ka pēdējā laikā partijai strauji pieauguši reitingi un ZZS cīnās par līdera lomu. Popularitātes kāpums ir rezultāts līdzšinējai taktiskajai darbībai valdības veidošanas laikā. "ZZS līdz šim pamanījās neuzņemties īpašu atbildību, bet būt valdības partija," sacīja Rozenvalds.

Partijas reitingus ietekmē arī ļoti nopietnā krīze Vienotībā, par kuras pārvarēšanu pagaidām vēl nevarot simtprocentīgi spriest. Politologs skaidroja, ka ZZS valdības veidošanas laikā darbojās ļoti mierīgi un taktiski. Nosvērta bija arī Ministru prezidenta Māra Kučinska rīcība, kas līdz šim "izskatās tīri veiksmīga", pauda Rozenvalds.

Dekāns skaidroja, ka Kučinska vadības stils atšķiras no līdzšinējās premjerministres Laimdotas Straujumas (Vienotība) vadības stila, vairāk kontrolējot ministriju darbu.

Rozenvalds skaidroja, ka ZZS pietuvošanās Saskaņai un tās apdzīšana ir tikai likumsakarīga, jo, neskatoties uz Saskaņas stabilo elektorātu, partija nacionālā līmenī ir opozīcijā, līdz ar to šim politiskajam spēkam ir grūtības.

Politologs gan neprognozē ZZS ļoti strauju reitingu kāpumu turpmākajos mēnešos.

Kā ziņots, martā populārākais politiskais spēks bija ZZS, kas apsteidza ilgstošo reitingu līderi - opozīcijas partiju Saskaņa, liecina Latvijas faktu veiktā aptauja.

Lielākā daļa respondentu - 20,2% - Saeimas vēlēšanās būtu gatavi atbalstīt ZZS, bet otrā populārākā partija bija Saskaņa, par kuru balsotu 17,9% vēlētāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē