Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Rubesa: Rail Baltica ieguvumi krietni pārsniedz nepieciešamās investīcijas

Projekta Rail Baltica ieguvumi krietni pārsniedz nepieciešamās investīcijās, šodien Rail Baltica Global Forum 2017 sacīja AS RB Rail valdes priekšsēdētāja Baiba Rubesa.

Viņa uzsvēra, ka projekts būtiski un uz ilgu laiku mainīs Baltijas valstu urbāno un ekonomisko vidi. Rail Baltica izmaksu-ieguvumu analīze apliecina, ka ieguvumi no projekta krietni pārsniedz nepieciešamās investīcijas.

Rubesa atzīmēja, ka dzelzceļa projekti nodrošina daudz sekundāros ieguvumus, kā arī makroekonomiskos multiplatorus. Rail Baltica izveidos jaunu ekonomisko koridoru, nodrošinot plašākas mobilitātes iespējas, jaunas piegāžu ķēdes loģistikas sektoram, tūrisma attīstību. Tāpat projekts veicinās nodarbinātību un kopējo ekonomikas attīstību.

Vienlaikus projekts ir draudzīgs videi, samazinot izmešu apmēru transporta sektorā, kā arī samazinās nepieciešamo finansējumu autoceļiem.

Arī Eiropas Komisijas TEN-T mobilitātes programmas DG MOVE B1 vadītājs Heralds Ruijters uzsvēra projekta nozīmību, atzīmējot, ka projektam ir arī pretinieki, tāpēc tā tā efekti, aspekti un finansēšanas jautājumi jāskaidro sabiedrībai.

Viņš pauda, ka projekta izdevumu-ieguvumu analīze ļaus iesaistītajām pusēm efektīvāk skaidrot, kāpēc projekts nepieciešams.

Kā ziņots, šodien Rīgā sācies forums Rail Baltica Global Forum 2017, kas ir galvenais starptautiskais Rail Baltica pasākums šajā gadā, kura laikā tiek skatīts dzelzceļa projekta ekonomiskais potenciāls, iepirkumu politika un organizācija. Pirmā pasākuma diena ir veltīta diskusijām par Rail Baltica infrastruktūras potenciālo iespēju kļūt par katalizatoru jauna ekonomiskā koridora izveidē. Pasākuma laikā pirmo reizi tiks prezentēta Rail Baltica izmaksu un ieguvumu analīze.

Rail Baltica izmaksas iepriekš lēstas piecu miljardu eiro apmērā. Līdz 85% izmaksu varētu finansēt Eiropas Savienība.

Top komentāri

nu nu
n
protams, un kā pirmais ieguvums jāmin rubesas pašas alaga par ne visai saprotamiem darba pienākumiem!
piekasīgais
p
Biedrei kundzei ir arī kas līdzīgs konkrētiem skaitļiem un aprēķiniem vai tikai plikie apgalvojumi - Viss būs šokolādē, mamoi kļanus!
Un ogļu putekļus
U
no Krievijas uz Krievusalas ostu joprojām vedīs cauri Rīgas centram? Un uz Bolderāju joprojām neies pasažieru vilciens?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē