Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Saeimas Budžeta komisijas priekšsēdētājs Šadurskis gatavs smagām diskusijām

Saeimas Budžeta, finanšu (nodokļu) komisiju vadīs Vienotības pārstāvis Kārlis Šadurskis, kurš norāda, ka smagās diskusijās būs jāsamēro vajadzības ar iespējām.

"Būs ļoti grūti un smagi. Smagās diskusijās būs jāsamēro mūsu vajadzības ar iespējām," norāda Šadurskis.

Tāpat komisijas priekšsēdētājs vērsa uzmanību, ka komisijas darbs nebūs viegls, jo tagad, kad "mēs no krīzes dziļuma esam ārā, visas saspiestās vai nepietiekami finansētās vajadzības prasa ļoti akūtu risinājumu, un šo pieteikumu ir desmit reizes vairāk nekā budžeta iespēju"

Politiķis prognozēja, ka lielākās diskusijas būs par to, kurai jomai finansējums nepieciešams akūtāk, tostarp aizsardzībai, izglītībai un veselībai. Šadurskis arī novērojis, ka šajā Saeimas sasaukumā ir aktīva opozīcija, tādēļ varētu tikt iesniegti pieprasījumi par budžeta pārdali.

Komisijas pirmais un galvenais uzdevums būs nākamā gada budžeta pieņemšana. "Darba grafiks būs ārkārtīgi saspringts, jo Saeima budžetu saņems 10.decembrī, un mums ir jāpabeidz darbs līdz Ziemassvētku brīvdienām, jo ir absolūti nepieciešams budžetu pieņemt šajā gadā," viņš pauda.

Par Šadurska apstiprināšanu amatā balsoja septiņi deputāti, Inguna Sudraba (No sirds Latvijai) bija pret, savukārt Mārtiņš Bondars (LRA) atturējās.

Nacionālās apvienības Visu Latvijai - TB/LNNK (NA) pārstāvis Imants Parādnieks ievēlēts par komisijas priekšsēdētāja vietnieku, bet komisijas sekretāra amatu ieņems Jānis Trupovnieks no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

Komisijā strādās arī Ints Dālderis (Vienotība), Vjačeslavs Dombrovskis (Vienotība), Aleksandrs Kiršteins (NA), Igors Pimenovs (Saskaņa), Ivans Ribakovs (Saskaņa) un Edgars Putra (ZZS).





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē