Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Seile vēl arvien uzskata, ka VDK dokumentu izpētes komisijai labāk būtu atrasties TM pakļautībā

Neskatoties uz to, ka ar valdības lēmumu LPSR Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentu izpētes komisija pārcelta atpakaļ Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārraudzībā, izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile joprojām uzskata, ka Tieslietu ministrijai (TM) ir vairāk nepieciešamo kompetenču komisijas darba vadīšanai.

Seile aģentūrai LETA sacīja, ka komisija veic ne tikai zinātnisko izpēti vien, līdz ar to citi veicamie darbi vairāk atbilstot TM kompetencei un komisijas darbs būtu bijis turpināms tur. Tomēr viņa respektē valdības lēmumu par komisijas nodošanu IZM.

To, kā varētu noritēt komisijas darbs, Seile pagaidām neskaidro, jo jāgaida 17.aprīlī paredzētais jaunais likums, kas ļaus darbu nodot Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūtam.

Komentējot valdības lēmumu no komisijas izslēgt vairākus tās locekļus, Seile uzsvēra, ka grozījumus personālsastāvā virzīja TM, tos pamatojot ar attiecīgo institūciju iesniegumiem. Runājot par iespēju komisijā atjaunot no tās izslēgtos zinātniekus, Seile norādīja, ka jāsagaida jaunais likums.

"Kā mēs virzīsimies uz priekšu, ja nepārtraukti cits citā meklē kādas neizdarības?" norādīja ministre.

Kā ziņots, neskatoties uz pagājušajā gadā pieņemto lēmumu par LPSR Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentu izpētes komisijas padotības maiņu, to no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) nododot Tieslietu ministrijai (TM), valdība nolēma komisiju nodot atpakaļ IZM.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē