Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Strašuna: Eksporta kritums kļūst rāmāks

Februārī eksports ir nedaudz atguvies pēc janvāra krituma, bet vēl arvien bija par 1,2% mazāks nekā pirms gada. Daļēji to gan nosaka zemākas eksporta cenas, piemēram, naftas produktiem (reeksports), metāliem. Turpina krist arī elektronikas reeksports. Tajā pat laikā koka produktu eksports ir pieaudzis pat par 21%, pārtikas produktu eksports – par 26%.

Arī metālu eksports ir pieaudzis par 17%, bet šis laikam būs pēdējais sniegums pirms_ Liepājas metalurga _ražotnes iekonservēšanas. Padsmitos procentu mērojams arī ķīmisko produktu un papīra izstrādājumu kāpums. Eksports uz Krieviju un parējām NVS valstīm turpināja krist (attiecīgi -25% un -27%), kas ir pat straujāk nekā janvārī. Savukārt nedaudz uzlabojas eksports uz eirozonu (+0,3%). Turpinās arī aktīvs kāpums Āfrikas un Tuvo Austrumu virzienā – Alžīrijā, Ēģiptē, Kenijā, Apvienotie Arābu Emirāti – tas gan lielā mērā ir Latvijas graudinieku nopelns.Lai arī kopumā eksports vēl arvien ir mazāks nekā pirms gada, eksporta attīstība vairs neizskatās tik bēdīga kā janvārī. Tomēr tā vēl arvien ir ļoti svārstīga un neviendabīga. Imports turpina krist vēl straujāk nekā eksports, par 5% salīdzinājumā ar pērna gada februāri. Taču importā krītošo cenu efekts ir vēl spēcīgāks, visticamāk, apjomi krīt vien nedaudz.Šogad kopumā vēl arvien sagaidāms eksporta kāpums. Eiropas ekonomika turpina lēnām augt. Arī negatīvajai ietekmei no Krievijas, vismaz preču eksportā, jākļūst mazākai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē